3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Genç mühendisler mezun oldu

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi 25. dönem mezunlarını verdi. Çiçeği burnundaki genç mühendisler, meslek yeminin ardından mezuniyet sevincini kep atarak kutladı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2008-2009 akademik yılı mezunları için Fethiye Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. 4 yıllık eğitim öğretim sürecini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 225 mühendis, başarı belgelerini aldı. Fakülte birincisi Nazlı Keskin'in okul yaş kütüğüne adını çakarken, arkadaşları adına bir konuşma yaptı.

Bazılarının bilinçli tercihlerle bazılarının ise üniversite sınav sisteminden kaynaklanan zorunluluklar sebebiyle 4 yıl önce bu fakülteye başladıklarını kaydeden Keskin, "Pek çoğumuzun gelecek konusunda endişeleri vardı. Fakat 4 yıl süren kaliteli eğitim süresinde aldığımız teorik ve pratik bilgiler ile tarımsal faaliyetlerin tüm modern teknolojilerini uygulayabilecek ve üreticilere aktarabilecek bilgilerle donatıldığımıza inanıyorum" dedi.

Dereceye giren mühendisler, Uludağ Üniversitesi Rektörü Mete Cengiz tarafından ödüllendirildi. Mezun olmanın coşkusunu yaşayan öğrencilerin sevinci hoca ve töreni izlemeye gelen ailelerini gururlandırdı. Sahneye çıkan öğrencilerin, bu anını ölümsüzleştirmek isteyen yakınları, fotoğraf ve görüntü çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Hep bir ağızdan yapılan meslek yeminin ardından mühendisler mezuniyet sevincini kep atarak kutladı.

"HAVA BİR DERECE ISININCA, TAHIL VERİMİ YÜZDE 10 AZALIYOR"

Kurulduğu günden bu yana 5 bin 161 öğrencinin mezun olduğu Ziraat Fakültesinden bu yıl 225 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Vahap Katkat, "İçinde bulunduğumuz 2 binli yılların tarımcıların yılları olacağının altını çizmek istiyorum. Tarım toprakları ve yeşil alanları hızla azalan, hava ve suyu kirlenen dünyamızda nüfusun hızla artış göstermesine rağmen gıda stokları hızla azalmaktadır. Dünya nüfusu yılda 70 milyon artış göstermektedir. Dünyaya her yıl bir Türkiye nüfusu ilave olmaktadır. Bu durum daha az su sağlanması ve daha fazla karbondioksit artışı demektir. Yapılan araştırmalara göre hava sıcaklığındaki bir derecelik artış, buğday pirinç ve mısır veriminde yüzde 10'luk bir azalmaya sebep olmaktadır. Azalan toprak ve doğal kaynaklar ile artan nüfusu besleyebilmek ancak siz ziraat mühendisleri ve gıda mühendislerinin bilgi ve becerileriyle mümkün olacaktır. Ayrıca AB ile müzakere sürecinde Türkiye'de gıda güvenliği ve gıda güvenilirliği konusu her geçen gün daha fazla önem kazanmakta ve globalgap standartları yükselmektedir. Tarladan sofraya sürecinde AB standartlarında sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesi konularında ortaya çıkabilecek meselelerin çözümünde de öncelikli olarak ziraat ve gıda mühendislerine önemli görevler düşecek ve sizlere yeni iş alanları açılacaktır" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz de genç mühendisleri tebrik ederek, meslek hayatında başarılar diledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?