4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Genç sanatçılardan sergi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Plastik Sanatlar Çalışma Grubu'nun hazırladığı 'Gelecek Yok' adlı sergi, insan ruhunu körelten ve bundan kar eden anlayışa başkaldırıyor.

Plastik Sanatlar Çalışma Grubu'na üye 19 sanatçının resim, seramik, iç mimari, baskı, grafik, kolaj, karikatür ve heykel gibi el emeği eserlerinden oluşan sergi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde açıldı. 'Gelecek Yok' adıyla açtıkları sergide sanayileşmenin getirdiği kirlilik ile insan doğasına aykırı yaşam tarzına karşı çıkan genç sanatçılar, sergide 40 eserin beğeniye sunulduğunu söylediler.

Plastik Sanatlar Çalışma Grubu Başkanı Adnan Dönmez, "Sergimizin adını "Gelecek yok" olarak belirlememizin çok önemli sebepleri var. Sergi, şu andan bulunduğumuz mekandan ayrıldıktan sonra, 'sanayinin gururu' bir aracın çarpıp öldürebileceğini hatırlattığı kadar, birbirimizi yok edebilmek için ne kadar da ince düşünebileceğimizi gösteren savaş makinelerine karşı bazen bir karanfille durabilmenin haklı onurunu hissettiriyor. Biz bugünümüzü kirleterek geleceğimizi karanlığa hapsetmemek adına bu sergide bir araya geldik. Eserlerimizle herkesi duyarlılığa davet ediyorum" diye konuştu. Sanata gönül vermiş ve alanlarında akademik eğitim almış genç sanatçıların çalışmaları, 24 Ocak Cumartesi gününe kadar görülebilir.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 11:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?