3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Genç sanatçılardar 'Görme Kültürü'

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Plastik Sanatlar Çalışma Grubu, sanat sezonunun son sergisi olan 'Görme Kültürü' konulu sergiyi Tayyare Kültür Merkezi'nde açtı.

Plastik Sanatlar Çalışma Grubu üyesi 16 genç sanatçının 19 eserinin yer aldığı sergide resim, grafik, seramik, baskı, kolaj ve karikatür gibi tekniklerde yapılan çalışmalar yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan'ın açılışına katıldığı sergi hakkında bilgi veren Rıdvan Özgür, "Yerel Gündem 21 çatısı altında Plastik Sanatlar Çalışma Grubu olarak ortak projeler ürettik. Bu sergimizi sezonun son çalışması olarak sanatseverlerle paylaşıyoruz. Sergiyle gündelik yaşamda karşımıza çıkan imajların hayatımızı nasıl etkilediğini ve imajların ferdi ve toplumsal yansımasını ele almayı amaçladık" dedi.

Özgür, 'Görme Kültürü' adını verdikleri serginin 16 Mayıs Cumartesi gününe kadar görülebileceğini bildirdi. Sanat çalışmalarına Plastik Sanatlar Çalışma Grubu bünyesinde de devam eden Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Tülay Palaz, sergide yer alan illüstratif eseriyle modern ve geleneksel tarzı bir araya getirdiğini, çalışmasında 'ayna' kullandığını söyledi.

Genç sanatçılardan Züleyha Öztürk ise sergi için hazırladığı eserinde bir göz figürünü obje olarak kullandığını belirtti. Öztürk, "Çalışmamda saçlar kökleri, hayata bağlılığı ifade ediyor. Kadın da sanatta estetiği yansıtıyor. Ben bu tablo ile kendi gözümden kadını yorumladım" şeklinde konuştu.
Palaz ve Öztürk, eserlerini sanatseverlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm Bursalıları 'Görme Kültürü' sergisini görmeye davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?