4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Genç tasarımcılar ödül aldı

Bursa'da, her yıl liseler arasında düzenlenen mesleki teknik okullar proje tabanlı beceri yarışmasında, Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri "Sınırsız Işık" ve "Anadolu Kartalı" projeleriyle 2 birincilik ödülü kazandı.

Akademisyenlerden oluşan 17 kişilik jürinin belirlediği 20 proje dereceye girerek ödül aldı. Bursa genelinde 66 okul ve 158 projenin katıldığı yarışmanın sonuçları Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle açıklandı. 5 kategoride gerçekleşen yarışmada bilgi ve iletişim teknolojilerinde verimlilik, hizmette verimlilik, üretimde verimlilik, sağlık hizmetlerinde verimlilik ve tasarımda verimlilik alanlarında tasarlanan projelerden dereceye girenlere ödül verildi.

Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, bilgi ve iletişim teknolojilerinde verimlilik kategorisinde "Sınırsız Işık" ile üretimde verimlilik kategorisinde "Anadolu Kartalı" adlı projeleriyle birincilik ödülleri aldı. Hizmette verimlilik kategorisinde Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin tasarladığıı "Eğlenceli Çark", sağlık hizmetlerinde verimlilik kategorisinde Mustafa Kemalpaşa Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin "Pratik Boyama Ünitesi" ve tasarımda verimlilik kategorisinde Şehit Jandarma Komando Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin "Sevgi Bulutu" adlı projeleri de birincilik ödülü aldı. 2. ve 3.'lük ödüllerinin de verildiği yarışmada beğenilen projelere de mansiyon ödülü verildi.

Birincilik ödülü alan projeler bölge genelinde düzenlenecek yarışmada Bursa'yı temsil edecek. Burada da dereceye girenler Türkiye genelinde düzenlenecek yarışmada Bursa'yı temsil edecek. Tophane Endüstri Meslek Lisesi geçen sene "Su Tasarufu" adlı projeyle Türkiye birincisi olmuştu.

Törende konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar, günümüzde bu yarışmaların büyük önem taşıdığını söyledi. Günsar, kaliteli projelerin geliştirilmesi ve geleneksel yöntemlerin terk edilerek bilimsel yöntemlerin uygulanmasının öğrenci kalitesinin artırılmasında kilit rol oynadığını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?