3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gençler sinema için Bursa'da toplandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, günümüzde ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını söyleyerek, bu konuda gençlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Konseyi tarafından yürütülen Gençlik Filmi (Youth Movie) projesi için Gürcistan, Ukrayna, İsveç ve Litvanya’dan Bursa’ya gelen gençler, çektikleri filmlerle dünya gençliğinin meselelerine dikkat çekmeyi hedefliyor. Avrupa Birliği ve Türk Ulusal Ajansı tarafından finansal destek sağlanan proje için Türkiye’ye gelen 40 genç, Merinos ve Uludağ başta olmak üzere kentin muhtelif yerlerinde kısa filmlerinin çekimlerini tamamladı. Gençlerin hayatı kendi gözleriyle yorumladıkları 5 film montaj aşamasına geldi. Gündelik hayatta karşılaştıkları sıkıntılardan bağımlılıklara ve ergenlik problemlerine kadar her konuyu filmlerine yansıtan gençler, düşüncelerini özgürce sunabildikleri projeye katılmaktan mutluluk duyduklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Gençlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, proje hakkında bilgi vererek, “Gençlerimizin yerel yönetimlere bakışı, sorunları ve hayatı nasıl yorumladıklarını gözler önüne seren bu projede yer almak hepimiz için çok önemli. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençler, bir haftadır yoğun şekilde çalışarak kısa filmlerini çekti. Ülkeler arasındaki ilişkilerde her zaman gençlerin önemli rolleri ve sorumlulukları var. Gençlerimizi desteklemeliyiz. Umarım bundan sonra da ortak çalışmalarımız devam eder” diye konuştu.

Çağımızda ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını hatırlatan Bakan, yerel yakınlaşmalarda gençlerin çalışmalarının da ülkelerarası birlik ve hoşgörüye katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Bakan ayrıca, projenin farklı kültürlerden gelen gençlerin kendi kültürlerini tanıtmalarına ve diğer kültürleri tanımalarına yönelik uygun bir platform oluşturulduğunu kaydetti. Bakan, gençlerle uzun süre sohbet ederek filmleri ve yaşadıkları ülkeler hakkında bilgiler aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?