3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gençler'e 'Kal' geldi: 1 - 3

Turkcell Süper Lig'in ilk iki haftasında da galibiyet göremeyen Bursaspor, aradığı 3 puanı Gençlerbirliği karşılaşmasında buldu. Sinan Kaloğlu'nun attığı 3 golle yıldızlaştığı karşılaşmayı Bursaspor 3-1 kazandı.



Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Gençlerbirliği ile Burasaspor'un Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldiğ maçta gülen taraf konuk Bursaspor oldu. Her iki takımın da kontrollü bir oyun tarzı ile başladığı karşılaşmanın 30. dakikasında Veli'nin sağ kanattan altıpas içine gönderdiği topta, uzak direkte Sinan'ın sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta, kaleci Gökhan'a da çarpan top ağlarla buluştu ve Bursaspor karşılaşmada öne geçti. Golden sonra baskısını arttıran Gençlerbirliği Carle ve Mehmet Çakır ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk yarısı Bursaspor'un 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Gençlerbirliği, golü kalesinde gören takım oldu. Karşılaşmanın 54. dakikasında Sinan Kaloğlu farkı 2'ye çıkaran golü atttı. Karşılaşmanın 74. dakikasında Gençlerbirliği defansından ileriye çıkan Tuna farkı bire indiren golü atarken, 79. dakikada Bursaspor'un yeni transferi Cihan Haspolatlı çift sarı karttan oyundan ihraç edildi. Karşılaşmanın son dakikasında yine Sinan Kaloğlu farkı 2'ye çıkaran ve maçın skorunu tayin eden golü atarken aynı zamanda hattrick de yapmış oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - BURSASPOR: 3

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Cem Deda, M.Cem Hanoğlu, Uygar Bebek

GENÇLERBİRLİĞİ: Gökhan, Erkan, Ayhan Tuna, Traore, Petkoviç (Dk. 58 Eren), Kerem (Dk. 59 Burhan), Mehmet Nas, Engin (Dk. 76 Sandro), Carle, Mehmet Çakır, Okan

BURSASPOR: Hernandez, Cihan, Ömer, Egemen, Volkan (Dk. 46 Bekir), Veli (Dk. 81 İbrahim), Mustafa, Sumulikoski, Yenal (Dk. 76 İsmail), Tum, Sinan

GOLLER: Dk. 30, 54 ve 90 Sinan (Bursaspor), Dk. 74 Ayhan Tuna (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Dk. 10 Engin (Gençlerbirliği), Dk. 11 Cihan, Dk. 64 Mustafa, Dk. 81 Sinan, Dk. 88 İsmail (Bursaspor)
KIRMIZI KART: Dk. 79 Cihan (Bursaspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
29. dakikada Tum'un sağ taraftan altıpas içine yaptığı ortada Sinan topa vuramayınca, takımını bir golden etti.

30. dakikada Veli'nin sağ kanattan altıpas içine gönderdiği topta, uzak direkte Sinan'ın sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta, kaleci Gökhan'a da çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.

40. dakikada Mehmet Çakır'ın sağdan ceza alanına gönderdiği topa boş durumda bulunan Carle'nin cılız kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

42. dakikada Carle'nin arapasıyla hareketlenen Mehmet Çakır'ın sağ taraftan yerden yaptığı ortada, ön direkte Okan'ın yatarak vuruşunda top kornere çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
54. dakikada Sumulikoski'nin yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta, kaleci Gökhan'ın çeldiği top direkten döndü ve ceza alanındaki Sinan'ın önünde kaldı. Bu futbolcu da bekletmeden yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi: 2-0.

67. dakikada Cihan'ın kale çizgisi üzerinden kale alanına göndermek istediği topu Traore eliyle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Tum'un vuruşunda, kaleci Gökhan gole izin vermedi.

71. dakikada Yenal'ın sol çaprazdan attığı sert şutta, kaleci Gökhan'dan seken topu altıpas içinde Ayhan Tuna uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

74. dakikada sağ taraftan Carle'nin kullandığı köşe atışında, arka direkte kafayı vuran Ayhan Tuna, topu ağlara gönderdi ve farkı 1'e indirdi: 2-1.

88. dakikada Sinan'ın pasıyla hareketlenen Mustafa'nın sağ taraftan vuruşunda, kaleci Gökhan'dan seken top üst direkten döndü.

89. dakikada Burhan'ın sağ taraftan kaleye gönderdiği topu kaleci Hernandez son anda kornere çeldi.

90. dakikada Sumulikoski'nin ceza alanındaki Sinan'a gönderdiği topa bu futbolcu bekletmeden yerden düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.
LigTv / İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 01:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah ÖZCAN IP: 85.107.109.xxx Tarih : 26.08.2007 20:11:03
iste bakın ne gusel oldu bu galıbıyet bıze cok yaradı ınsallah bole devam etmelerını beklıoruz cunku bu turkıye lıgınde tek takım bursaspor baska bı bursa takımı yoqq bızım ınancımız bu hafta trabzonuda yenıp lıge tat vermek bence bu sene uefa bızım olacak ınsallah sayın baskanımız alı karasudan ve kral patronumuz bulent hocadanda daha fazla galıbıyet ve daha fazla basarı beklıoruz umarım onlarda bızxı anlar ve bu basarı ıcın ellerınden gelenı yaparlar sınan kaloglunu ve takım arkadaslarını canı gonulden kutluyoruz ZAFERLILER