2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gençlere meslek edindirme kursu

Bursa'da, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Elektrik Teknisyenleri Odası Bursa Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Elektrik Tesisatçılığı Eğitimi Projesi'ne katılan 30 genç, 4 aylık eğitim sonrası meslek ve iş sahibi olacak. 

Bursa'da yaşayan dar gelirli 19-23 yaş arası en az ortaokul mezunu işsiz gençlere yönelik kursta, 30 gence iş piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerin kazandırılması planlanıyor. Bursa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde (BESOB) düzenlenen toplantıya katılan Vali Nihat Canpolat, eğitimlerini tamamlayamadıkları için meslek sahibi olamayan gençleri, tüketici konumundan kurtararak meslek sahibi yapacaklarını belirtti. Kurs bütçesinin 47 bin 350 YTL'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağını ifade eden Canpolat, vakfın imkanlarının sadece gıda, giyecek yardımlarında değil, eğitim için de kullanıldığını ifade etti. 

Vali Canpolat, ''Sizler eğitimlerinizi yarım bırakmak zorunda kaldınız. Ama bu şansınızı iyi kullanın. 1 Eylül-29 Aralık tarihleri arasındaki kurs boyunca kendinizi en iyi şekilde yetiştirin. Sizler örnek olacaksınız. Başarılı olursanız işiniz hazır. Çok çalışmanız işinizi ciddiye almanız gerek'' dedi.
BESOB Başkanı Arif Tak da, birlik olarak eğitime çok önem verdiklerini, şimdiye kadar birçok kurs düzenlediklerini belirterek, bu kurslarda piyasanın ihtiyacı olan vasıflı elamanları yetiştirdiklerini dile getirdi. AB destekli birçok projelerinin bulunduğunu, yeni projelerin de hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Tak, gençlerin istihdamı için düzenlenecek bu tür kurslara her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 16:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?