5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Gençoğlu, mezarı başında anıldı

MÜMİN GENÇOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Bursa'da yaşayan Balkan Türkleri'ni örgütleyen, 1991 genel seçimlerinde milletvekili seçilen ve 1993 yılında Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mümin Gençoğlu, mezarı başında dualarla anıldı.

Mümin Gençoğlu için Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında bir anma töreni düzenlendi. Anma törenine merhum Gençoğlu'nun oğulları ve kızları, eşi Selime Gençoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve sevenleri katıldı.Anma töreninde dualar okunup, duaların sevabı merhumun ruhuna hediye edildi.

Törende konuşan Orhan Gençoğlu, Bal-Göç'ün kurucusu olan babalarını 17 yıl önce kaybetmelerine rağmen onu hala çok özlediklerini söyledi. Gençoğlu, anma töreninde bulunanlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Selime Gençoğlu ise tören sırasında duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Zaman geçtikçe daha çok özlem duyduklarını söyleyen Gençoğlu, onun için milleti toplayarak dua ettiklerini belirtti.

Milletvekili Kul ise Mümin Gençoğlu'nun her kesim tarafından sevilen birisi olduğunu vurgulayarak, "Allah rahmet eylesin. Tüm kardeşlerimizi Allah trafik kazalarından korusun. Trafik kurallarına en az Avrupalı kadar dikkat etmeliyiz. Yoksa sadece yakınlarımızı matem içinde anarız" diye konuştu.

Mümin Gençoğlu, Bulgaristan'ın Kırcali bölgesinin Yiğitler Köyü'nde 1932 yılında dünyaya geldi. 1950-51'de yaşanan göç sebebiyle ailesiyle Bursa'ya yerleşti. Gençliğinde değişik işlerde çalışan Gençoğlu, İnegöl Ticaret Odası'nda memur olarak göreve başladıktan sonra kısa sürede Genel Sekreterliğe terfi etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ile Bursaspor başkanlıklarında bulundu. Bursa'ya gelişini takip eden yıllarda ticaret hayatına atıldı. 1985 yılında Bulgaristan'da, o dönemin yönetimince başlatılan Türk aleyhtarı eylemler karşısında, orada yaşayan soydaşlara destek olmak, seslerini tüm dünyaya duyurmak için BAL-GÖÇ'ü kurdu. Ayrıca bu amaçla kurulan dernekleri Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu adı altında bir çatıda birleştirdi. 1991 yılında milletvekili seçilerek parlamento hayatına girdi. 1993 yılında ise Ankara'ya giderken geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

MÜMİN GENÇOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI
MÜMİN GENÇOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 15:22:03
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 16:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?