1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gezici tiyatroya büyük ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatroya gitme imkanı bulamayan çevre ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak için oluşturduğu Gezici Tiyatro'yu bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişi izledi. 

Güzelyalı, Keles-Kocayayla, Gürsu, Kestel, Demirtaş, Gemlik-Umurbey, Çalı, Görükle, Kurşunlu, İnegöl-Yenice, Akçalar ve Zeytinbağı'nda 20'den fazla oyun sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 8 Eylül 2006 günü (yarın) de Kirazlı Beldesi'nde "Seyr-i Temaşa" adlı orta oyun ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. 

Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı Ertan Akman, gittikleri yerlerde hiç tiyatro seyretmemiş kişilerle karşılaştıklarını belirterek, projenin kültür ve sanatın yaygınlaşma misyonunun dışında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentlilik Bilinci Projesi'ne de büyük katkılar sağladığını söyledi. Gezici Tiyatro'nun oyun sahnelediği yerlerde gördüğü büyük ilginin Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in ne kadar isabetli bir proje başlattığını ortaya koyduğunu ifade eden Akman, "Gittiğimiz yerlerde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin Gezici Sağlık Aracı'nın mutat olarak geldiğini söyleyerek, bizim de sürekli oyun sahnelememizi istiyorlar. Biz böyle bir ilgi ile karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. İnsanlar artık TV başında oturmaktan sıkılmışlar. Biz de halkın kültür ve sanatına yeni bir soluk getirmek için başkanımızın da desteği ile bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 16:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?