4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gıda güvenliği semineri düzenlendi

Bursa Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetçilere gıda güvenliği semineri verildi. Tarım Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) iş birliğiyle Holiday Inn Otel'de düzenlenen seminerde, su ürünleri ve balık işletmelerinin onaylanma işlemleri hakkında denetçilere eğitim verildi.

Bölgesel eğitim programının Avrupa Komisyonu Genişleme Kuruluş Yapılandırma Ünitesi Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAEIX) tarafından oluşturulmuş bir proje olduğunu söyleyen Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Erdal Kuzucu, “Bursa, Bilecik, Yalova-Bursa bölgesinde gıda güvenliği konularında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri eğtiliiyor. Bursa Tarım İl Müdürlüğü de kendi bölgesinde yapılan seminer ve toplantılara ev sahipliği yapıyor” dedi.

Hedeflerinin, gerek denetçilere, gerekse işletmelere AB yasaları hakkında bilgi vermek ve AB mevzuatına göz atmak olduğunu, AB üye ülkelerinden seçilmiş uzmanları temel eğitmen olarak belirlendiklerini ifade eden Erdal Kuzucu, “5 aşamadan oluşan bu programın 3 aşaması yurtdışı eğitimlerini kapsamıştır. 4. aşaması bakanlık bünyesinde düzenlenen toplantılar ve nihayet son aşaması bölgelerde düzenlenen eğitimlerden oluşmaktadır. Bölgemizde düzenlenen bu ilk eğitimin konusu su ürünleri işleme tesislerinde görülen problemler olarak belirlenmiştir. Daha sonraki yıllarda çeşitli konularla bu eğitimlere devam edilecektir” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?