4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gıda ve Ambalaj sektörü buluşuyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen gıda ve ambalaj fuarları yarın açılıyor. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda gıda ürünleri ve ambalaj teknolojileriyle ilgili konusunda marka olmuş 106 firma ürünlerini teşhir edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle düzenlenen Bursa Gıda-Gıda Tek 2009 ile Ambalaj-Plastik 2009 Fuarı yarın (perşembe) açılıyor. Pazar akşamına kadar Bursalıların ziyaretine açık kalacak olan fuara 11 ülkeden 106 firma katılacak. Fuarla ilgili bilgi veren TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ambalaj ve gıda sektörlerinin yabancı pazarlara açılmasında fuarların önemli rolü olduğunu söyledi.

Ersözlü, Bursa'nın çok zengin bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirterek "2 milyonu aşkın nüfusu olan Bursa'da bu fuar önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Kendi konusunda marka olmuş çok sayıda firma bu fuara gelecek. Gıda konusunda her tür ürün fuarda yer alacak. Gıdanın paketlenmesi ve işlenmesine yönelik makineler de fuarda sergilenecek.

Fuar 26 Nisan Pazar akşamına kadar açık kalacak. Girişler ücretsiz olacak. Fuara destek veren Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, BTSO, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına çok teşekkür ederim" dedi.
Ersözlü, bu tip fuarların ihracatın artmasına da katkı sağladığına işaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?