4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Girişimci kadın paneli

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 ile Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kadın girişimcileri desteklemek için düzenlediği "Girişimci kadın" panelinde kadın müteşebbislerin sorunları masaya yatırıldı.

Mustafakemalpaşa Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, "Bugün kadın müteşebbislerin ortaya koydukları güzelliklerin bir yenisini daha paylaşmak üzere buradayız. Geçmişte savaş sahalarındaki zaferlerimizde kadınlarımızın payının ne kadar büyük olduğunu hatırımızdan çıkarmayarak aynı başarıyı günümüzde de ekonomik sahada gösterebileceklerini bir kez daha ispatlamalıyız. Bu çalışmaların devam etmesi ve güzellikleri görmek için bu toplantı bir ilktir. Burada bulunan ve toplantıya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Girişimci Kadın Kurulu Başkanı Figen Demirtaş ise, kadınların dünya ve Türkiye'deki iş gücü oranlarından bahsederken, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner ise, ülke ekonomisinin sürdürülebilmesi için kadınların iş gücüne daha fazla katılması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınlar için müteşebbis olabilmenin ilk şartı, cesur, kararlı ve inatçı olmaktır. Ben inanıyorum ki biz Mustafakemalpaşalı kadınlarda bu cesaret, kararlılık ve inat var" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Birol Denizli'nin oturum başkanlığında başlayan panelde ilk olarak BTSO Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Sena Kaleli, ardından sırasıyla BTSO Kadın Girişimciler İl Başkan Yardımcısı ve Bursa İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Çetinkaya Türker, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Dilek Şeker ve Halk Bankası Şube Müdürü Lalehan Sülün söz aldı.
Kadınların iş yaşamına girmesini engelleyen unsurlar, Türkiye'de ve dünyada kadınlarımızın iş hayatındaki yeri, erkeklere göre çalışma oranları, kadınlara olan tutum, eşlerin kadınların ekonomik hayatındaki yeri, kadınların girişimci olamama sebepleri, başarılı kadınlar gibi konu başlıklarına yer verilen panelde katılımcılar özellikle kendi yaşamlarından verdikleri örneklerle dinleyicileri bilgilendirdi.

MİKRO KREDİ MÜJDESİ
Konuşmacıların özellikle sermaye yetersizliğinden yakınmaları üzerine TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Figen Demirtaş, valilikçe dağıtılması planlanan mikro kredilerden bahsetti. Demirtaş, en geç iki haftaya kadar valilik tarafından bir temsilcinin gönderileceği ve ilçede yer alan Girişimci Kadın Pazarı'ndaki kadınlara mikro kredi hakkında bilgi verileceğini söyledi. Demirtaş, Mustafakemalpaşa'ya da bir şube kurulabileceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 11:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?