4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Girişimciler akademisi'nin başarısı

Sivil Toplum Diyaloğu Projesi bünyesinde Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle kurulan ‘Genç Girişimciler Akademisi’nde hayata geçirilen çalışmalar, Başbakanlığa bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından 119 proje arasında üçüncü başarılı örnek gösterildi.

Proje, kendi bileşeni olan Gençlik Bileşenin’de de 25 proje arasında ‘en başarılı proje’ olarak görülüyor.

Söz konusu Proje, programın sözleşme makamı olan Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne gönderilen 500'ü aşkın proje arasında ilk 25 arasına girerek, 4 Temmuz 2007 tarihinde Avrupa Birliği hibe fonundan 78 bin 107 avroluk hibe almayı başarmıştı.

Sivil Toplum Diyaloğunu Geliştirme Projesi kapsamında kabul edilen 119 hibe projesi bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğu 2008 yazında faaliyetlerine başladı, projelerin 2009 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 2009 yılı sonuna kadar, bu projelerin sonucunda çeşitli diyalog türlerinden birçok somut çıktı ve deneyim elde edilmesi bekleniyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Projesi kapsamında desteklenen “Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi”, akademi mezunlarına sadece teorik eğitim alma şansı değil aynı zamanda yeni bilgi ve becerileri uygulama fırsatını da veriyor. Eğitim sonunda en başarılı 10 genç girişimci, projenin Bulgaristan’daki ortağı Association Savremie’nin desteği ile Bulgaristan’da dış ticaret yapan firmalarda staj yapma hakkına sahip olacak.

Başarılı olan diğer mezunlar ise Bursa’da dış ticaret yapan firmalarda staj yapma şansını bulacak. Böylece, üniversite öğrencileri ve mezunları yurtiçi ve yurtdışında staj olanağı elde ederken, dış ticaret firmaları da eğitimli stajyerlerle çalışarak fayda elde etmiş ve diyaloğa katkıda bulunmuş olacak.

Proje, beklenenin üzerinde bir ilgi gördü ve Genç Girişimciler Akademisi’ne katılmak için 800’ü aşkın başvuru yapıldı. Proje ekibi, başvuruları tek tek inceleyip kriterlere uyan adaylar ile mülakat yaptı. Mülakatlar sonuçlandırılarak Genç Girişimciler Akademisi 14 Kasım 2008 tarihinde eğitimlere başladı. Eğitimler 120 saatlik ders programı sonunda 25 0cak 2009 tarihinde sona erecek. Proje hakkında daha detaylı bilgi, proje internet sitesi olan www.gakademi.org ‘dan elde edilebiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 14:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?