1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Girişimciliğe akademik bakış

Uludağ Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluklarından Genç Girişimciler Topluluğu’nca gerçekleştirilen Alıştırma (Oryantasyon) Eğitimi’nin 3. oturumu “Bursa’da Sivil Toplum Kuruluşları” konusuyla Yerleşke Konferans Salonu’nda yapıldı.
 
Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Bursa Şubesi Genel Sekreteri D. Akyan Kurkur’un konuşmacı olarak katıldıkları oturumda sivil toplum kuruluşlarının hayatımızdaki yeri ve önemi konuşuldu.
 
Kendini ve derneğini tanıtarak söze başlayan Gesiad Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin, “23 yaşında ilk kez dernek başkanı oldum. O süreçte başkanlık ve dernekler hakkında bir bilgim yoktu. Fakat sivil toplum kuruluşlarının içinde olmak bana her geçen gün yeni bir tecrübe kattı. Bugün sizlerle birlikte olmak benim için 20 sene sonra tekrar üniversiteye dönmek gibi heyecan verici” dedi.
 
Sivil toplum kuruluşlarının AB sürecinde çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek derneğin AB sürecindeki çalışmalarını öğrencilerle paylaşan Sezgin, “Avrupa Birliği’ne en yakın kuruluşlar sivil toplum kuruluşlarıdır. Sizler de sivil toplum kuruluşlarında etkin görevler alırsanız her geçen gün daha da ilerleyeceğiz. Biz GESİAD olarak genç girişimcilerle güzel projeler yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Kaliteli bir yaşamı savunan Kalder Bursa Şubesi Genel Sekreteri D. Akyan Kurkur ise, gençlere “ Sivil toplum kuruluşlarında görev alın. Bu şekilde çevrenizle olan iletişiminiz güçlenir. Sorgulama ve katılımcı olma konusunda daha etkili olursunuz. İş yaşantınızda başarılı olmak istiyorsanız mutlaka yola bir sivil toplum kuruluşuna üye olarak çıkmalısınız” şeklinde konuştu. 

Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırıldığı ve günlük sıkıntıların paylaşıldığı oturumun kapanış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Topluluğu Yön. Kur. Üyesi Hakan Özkan arkadaşlarına seslenerek, “ Seyirci olursanız, izlersiniz; taraftar olursanız, desteklersiniz; ama gönüllü olursanız iş yaparsınız” dedi. 

Oturumun sonunda Sezgin ve Kurkur’a Topluluk tarafından plaket verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 16:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?