4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Göç sorununa çözüm aranıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen 'Göç kaynaklı sosyoekonomik sorunların çözümüne destek projesi'nin paylaşım toplantıları devam ediyor.

Bursa'ya göçle gelen vatandaşların sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümüne destek vermek amacıyla başlatılan ve büyük ölçüde Avrupa Birliği fonlarından finanse edilen 'Göç kaynaklı sosyoekonomik sorunların çözümüne destek projesi', Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği üst düzey yöneticileri ile yapılan görüşmelerle sürüyor.

Kurumsal kapasite geliştirmek amacıyla görevlendirilen Avrupa Birliği uzmanlarından oluşan konsorsiyum temsilcileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak ile Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı ve üst düzey bürokratlarla bir araya gelerek projenin genel hedefleri ve yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Genel Sekreter Hüseyin Konçak, 2005 yılından bu yana hazırlık çalışmaları devam eden projenin uygulama aşamasına gelindiğini belirtti. Göçün Bursa için çok önemli bir sorun teşkil ettiğine değinen Konçak, bu sorunların çözümü için proje kapsamında her türlü kaynağın seferber edileceğine dikkat çekti. Toplantıya ayrıca Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nden de bir temsilci katıldı. Toplantının ardından, yapılacak çalışmalar kapsamında kurumsal kapasiteyi arttırmak, sosyal ve ekonomik entegrasyonu sağlamak amacıyla 2010 ile 2020 yılları arasını kapsayan strateji planı tüm paydaşların katılımıyla hazırlanacağını ve stratejik plan çalışmalarında Bursa Valiliği, ilgili sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan çalışma gruplarının göçten kaynaklanan sosyal ve ekonomik problemlerin çözümüne yönelik stratejiler üreteceği belirtildi.
Avrupa Birliği uzmanlarından oluşan teknik yardım ekibi projenin en önemli paydaşı olan Bursa Valiliği ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in başkanlığında yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de hazır bulundu. Vali Yardımcısı Güney, göçün şehirler için önemli bir sorun olduğunu belirterek bu projenin Bursa'ya önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Güney, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan projenin çalışmalarına destek vermekten dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Proje bütçesinin büyük bir bölümü kapasite geliştirme programına ayrılacak. Bu program kapsamında örüşme fırsatı buldular.

Genel anlamda ekonomik, kültürel ve sosyal fırsatların iyileştirilmesi ile tüm vatandaşlar için kentlerdeki eşitsizliklerin azaltılması amaçlanan proje 18 ay sürecek. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyon 848 bin 515 Euro katkı koyacağı proje bütçesinin büyük bir bölümü kapasite geliştirme programına ayrılacak. Kapasite geliştirme kapsamında da ihtiyaç analizleri, stratejik plan hazırlanması, operasyonel eylem planları, personel eğitimleri yer alacak. Proje kapsamında ayrıca inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 250 çocuğa sıcak yuva imkanı sunacak olan Sokakta Çalışan Çocuklar Destek Merkezi'nin faaliyete geçirilmesi ve sokak çocuklarının toplum yaşamına kazandırılması için yapılacak çalışmalar da yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 10:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?