4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Göçük altında can pazarı

BURSA'DA MADEN OCAĞINDAKİ GÖÇÜK

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mustafakemalpaşa İlçesi Bükköy'deki kömür ocağında grizu patlaması sonucu meydana gelen göçükte mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, derinliğin fazla olması ve içeride metan gazı bulunması sebebiyle ekiplerin temkinli ve tedbirli hareket ettiğini söyledi.

Vali Şahabettin Harput, olayın 220 metre derinlikte meydana geldiğini belirterek, "İlk planda Balıkesir'den teknik ekipler geldi, profesyonel maden kurtarma ekipleri. Bursa'dan sivil savunma birlikleri ve itfaiye ekipleri, ambulans ekipleri olay yerindeler. Ayrıca Tunçbilek ve Zonguldak'tan ilave ekipler istedik. Gelen ekip yardıma katılıyor. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı. Bekliyoruz. Arkadaşlar hummalı bir çalışma içindeler" dedi.

Derinliğin fazla olması ve içeride metan gazı olması nedeniyle temkinli ve tedbirli hareket edildiğini anlatan Harput, "Ümitli olmaya çalışıyoruz. İnşallah hepimizi sevindirecek sonuçlar alırız. Burası özel ve küçük bir işletme. Bunların profesyonel büyük ekipler yok maalesef. Teknik durumları değerlendirebilmiş değiliz" diye konuştu.

BURSA'DA MADEN OCAĞINDAKİ GÖÇÜK
BURSA'DA MADEN OCAĞINDAKİ GÖÇÜK
BURSA'DA MADEN OCAĞINDAKİ GÖÇÜK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 23:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?