3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gökdere'ye dev bir eğlence ve spor parkı

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından Gökdere'ye dev bir eğlence ve spor parkı yapılacak. 40 milyon YTL'ye mal olacak proje tamamlandığında etrafındaki 10 mahalleye nefes aldıracak.

Osmangazi Belediyesi, Gökdere'de bulunan 250 bin metrekarelik arazi üzerine yapacağı dev proje için kolları sıvadı. Arazi tabii sit alanı olmasına rağmen, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile anlaşmaya varılarak, proje onaylandı. 250 bin metrekarelik dev park tamamlandığında bölgede büyük bir cazibe merkezi haline gelecek. İçerisinde üzeri kapalı 5 bin kişilik anfi tiyatro, akua park, lunapark, çarşı, sinema ve astronomi müzesi, bin kişilik sosyal tesis, voleybol, futbol, basketbol ve tenis kortlarının bulunacağı spor sahaları, kafeler ile meydanlar yer alacak. Ayrıca 160 metre yüksekliğinde olacak olan kule ve içerisindeki kafeler projeye ayrı bir renk katacak.

Projenin, bölgenin sosyal, kültürel ve fiziki dokusunu iyileştirerek, önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor. 40 milyon YTL'ye mal olacak projeye 2007 yılı sonunda başlanarak, 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Projenin tüm Bursa'ya önemli bir katkıda bulunacağı beklenirken, etrafındaki 10 mahallede yaklaşık 200 bin insana nefes aldıracak.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?