3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gökdere'ye kim sahip çıkacak?

Bursa'da şehir içinde akan derelerin etrafı çöplüğe döndü. 

Atıcılar Mahallesi sınırları içerisinden geçen Gökdere'nin Esnaf Sarayı karşısındaki kesimi adeta çöplüğe döndü. Birçok kişinin Doğu Garajı'na giderken yanından geçtiği dere etrafındaki bakımsızlık vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Uludağ'daki otellerin kanalizasyonunu da taşıyan derede, şu anda otellerde kimse bulunmaması sebebiyle kirlilik göze çarpmazken, etrafına atılan çöpler 3. dünya ülkesi manzarası oluşturuyor. 

Vatandaşlar, belediyelerin dere vadisini temizleyip, etrafındaki boş alanlarda çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in yakın batı çevre yolunun ortasındaki Nilüfer'in vadisinde rekreasyon projesi hazırlattıklarına dikkat çeken vatandaşlar, BUSKİ yetkililerini Gökdere'ye sahip çıkmaya çağırdılar. 

Diğer taraftan Nilüfer ilçesinde modern sitelerin yükseldiği Özlüce'de bataklık görüntüsü veren dere ise hiç kimse tarafından sahiplenilmiyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, etrafta sinek ve kokuya sebep olan Özlüce'deki derenin sorumluluğunun Devlet Su İşleri'nde (DSİ) bulunduğunu ifade ederek, kendilerinin bu derenin ıslah edilip kapatılması yönünde bir harcama yapamayacaklarını bildirdi.

Bu arada şehir içindeki su ve kanalizasyon hizmetlerine müdahale edemeyeceklerini ifade eden DSİ yetkilileri de BUSKİ'nin arıtma tesisi yakınındaki dereyi ıslah etmek için çalışma yapmasını bekliyor.
iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 11:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?