3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Göletlere 380 bin yavru sazan

Bursa Tarım İl Müdürlüğü tarafından Uluabat ve İznik gölleri başta olmak üzere il genelindeki göletlere toplam 380 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Bakanlık tarafından Bursa Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderilen balıklar, poşetler içinde araçlara yüklenerek, bırakılacakları göllere götürüldü. Sportif avcılığın geliştirilmesi maksadıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca yürütülen proje çerçevesinde her yıl göl ve göletlere balık bıraktıklarını ifade eden Bursa Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, "Sulama maksatlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması hedefleniyor. Atıl durumda olan su kaynakları üretime kazandırılarak, farklı üretim
modellerinin uygulanmasına imkan sağlanıyor.

Ülkemizde eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının ilimizde oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Bu çalışmalarla sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken, aynı zamanda rezervuarın popülasyonunda da olumlu yönde gelişme sağlanmaktadır. Balıklandırma çalışması düzenli olarak her yıl yapılmaktadır" dedi.

Vatandaşlardan balık neslinin çoğalması için şuurlu davranmalarını isteyen Koçkaya, "Vatandaşlarımıza ve köylümüze düşen görev, doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olmak, bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine imkan tanımaktır. Böylelikle doğal üreme döngüsü sağlanacaktır. Bu amaçla 2005 yılında 1 milyon 70 bin adet, 2006 yılında 994 bin adet, 2007 yılında 258 bin adet, 2008 yılında 404 bin 350 adet ve son olarak 2009 yılında da 387 bin adet olmak üzere toplam 3 milyon 113 bin 350 adet sazan yavrusu son beş yılda doğal göl ve göletlere atılmıştır" diye konuştu.

Poşetlere doldurulan balıkların 150 bini Uluabat Gölü'ne, 150 bini İznik Gölü"ne, 80 bini ise diğer göllere bırakıldı. Balıkların Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde yetiştirildiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?