5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Görevleri 'tehlike' olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde,Türkiye genelinde başlatılan projeyle, bir afet anında profesyonel itfaiyecilerin olay yerine gelmesini beklemeden, gönüllü itfaiyeciler yangına anında müdahale ederek, can ve mal kaybını en aza indirecek.

Eylül ayında başlayacak proje için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Gönüllü İtfaiyeciler Birliği (GİB) Başkanı Sabri Yalın, "Tüm dünyada uygulanan bu projeyi Türkiye’de de hayata geçiriyoruz. Ulusal gönüllü itfaiyecilerle birlikte halkımızın bir afet sırasında doğabilecek can ve mal kayıplarını asgariye indirmiş olacağız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek projeye İstanbul, İzmir, Ankara ve İzmit İtfaiye Daire Başkanları’nın da destek olduğunu belirten Yalın, çok konuşmak yerine çok iş yapmak istediklerini söyledi.

Toplantıda konuşan İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu, Türkiye’de gönüllü itfaiyeciliğin oluşması için bir araya geldiklerini belirtti. Gönüllü itfaiyeciliğin temel kurallarını belirlemek için fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen İzmir İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır da, "Türkiye’de Gönüllü İtfaiyeciler Birliği’nin kurulmasında geç kaldık, ama bu gecikmeyi çok çalışarak telafi edeceğiz" diye konuştu.

İzmit İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da dünyanın her tarafında uygulanıp da Türkiye’de uygulanmayan yegana projelerden birisinin gönüllü itfaiyeciler olduğunu hatırlattı. Türkiye’de de bu projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Pehlivan, bu konudaki çalışmalarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya İzmir İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu, İzmit İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Ankara İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Gönüllü İtfaiyeciler Birliği Başkan Vekili Sinan Okay ve Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:28:36
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 16:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?