3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Görme engelli gençlerin azmi

Bursa Candan Görme ve Zihinsel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen patent kursuna katılan görme engelli gençlerin azmi herkesi şaşırttı. Düşmeden kaymayı başaran 20 yaşındaki doğuştan görme engelli Recep Dilek, azmin bütün engelleri ortadan kaldırdığını bir kez daha göstermiş oldu.

Bursa Candan Görme ve Zihinsel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından hiçbir ücret alınmadan evlerinden alınıp tekrar evlerine geri bırakılan 7 engelli genç, İhsaniye Buzpark'ta buz pateni eğitimine başladı. Eğitimin ikinci günü olmasına rağmen özürlü gençler düşmeden kaymayı başarırken, 20 yaşındaki görme engelli Recep Dilek, gösterdiği performansla herkesi kendisine hayran bıraktı.

Bir müddet paten hocaları eşliğinde kayan Dilek, bir süre sonra görmediği halde buzun üstünde durmayı başararak herkesi hayrete düşürdü. Normal insanların bile durmakta güçlük çektiği buzun üstünde dengesini koruyup yürümeyi başaran engelli genç, inancın ve azmin bütün engelleri ortadan kaldırdığını bir kez daha ispatladı.

Patenle kaydığı sırada bütün gerginliğini ve stresinin üzerinden attığını söyleyen Dilek, kendisi için sağlanan bu imkanını bulunmaz bir nimet olduğunu belirtti. Her şeyin daha iyisini yapabilmek istediğini söyleyen Dilek, "Belki hayal, ama gayem olimpiyatlara katılmak" diyerek, özrünün buna engel olmadığını ifade etti.
"Bence bütün özürlülere özürleri engel değil" diyen gencin konuşması vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. 5 ay önce Uludağ'da engelli gençleri kayak öğreterek başlayan çalışmaların yaz sezonunda buz pistlerinde devam ettiğini bildiren Bursa Candan Görme ve Zihinsel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Candan, ailelere çağrıda bulunarak, çocuklarını bu tür faaliyetlere göndermelerini istedi.

Yaz kurslarına 7 öğrenciyle başladıklarını söyleyen Candan, amaçlarının engelli çocukların evlerde tutulmasını engellemek olduğunu söyledi. Kursa gelecek olan özürlü gençleri evlerinden alıp tekrar evlerine geri bıraktıklarını anlatan Candan, "Bunun için ailelerden tek kuruş istemiyoruz. Maksadımız, evlere kapanan bu gençlerin topluma intibak etmelerini sağlamak, istediklerinde bir şeyler başarabileceklerini göstermek ve öz güvenlerini artırmak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden sadece ulaşım için kendilerine destek olmasını isteyen Candan, bazı maddi sıkıntılarının bulunduğu, bunun için kulübe sponsor aradıklarını sözlerine ekledi. Özürlü aileler ise başlatılan proje ile çocuklarının mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, "Para almadan bu hizmeti bizlere veren yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?