2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Görmeden uçtular

(ÖZEL HABER) GÖRMEDEN BİNLERCE FİT YÜKSEKLİKTE UÇTULAR

Yıllarca hayallerinin peşinden koşan görme ve bedensel engelli vatandaşlar, binlerce fit yükseklikte uçmanın keyfini çıkardı. Yıllar sonra jet uçağa binen görme engelliler, havada esprileri arka arkaya patlattı.

Bursa Altı Nokta Körler Derneği'nin isteğini geri çevirmeyen Yenişehir Havaalanı Müdürlüğü ekipleri, özel bir davet düzenledi. İşadamı Hüseyin Özdilek'in de katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda, 7 görme engelli vatandaş görmeden uçmanın keyfini yaşadı. Yerden birlerce fit yükseklikte uçtuklarını sadece hisseden görme engelliler, neşeli dakikalar geçirdi.

Son yıllarda Ulaştırma Bakanlığının havalanlarında engelli yolcuların engelsiz uçmaları için çalışmaları olduğunu söyleyen Yenişehir Havaalanı Müdürü Recep Pak, "Biz de engelsiz olarak uçabilmeleri için çok çalışma yaptık. Yaptığımız görüşmeler sırasında uçmak istediler. İşadamı Hüseyin Özdilek'in katkılarıyla böyle bir organizasyon yapıyoruz. Onları burada uçurmaktan keyif alıyoruz" dedi.

"44 YILLIK HAYALİM GERÇEK OLDU"

Hep uçağa binmenin hayalini kurduğunu belirten bir engelli, "44 yaşındayım. Bu yaşıma kadar binmedim. 44 yıl sonra bu hayalim gerçek oldu. Bunu bize yaşatanlardan Allah razı olsun" dedi. Binlerce fit yükseklikte şarkı söyleyen görme engelliler, kaptanın kısa şovu ile büyük heyecan yaşadı. Görme engelliler, kaptan pilotu uçuş sonunda alkışlamayı ihmal etmedi.

Kendilerini belediye otobüsünden hissettiklerini ifade eden görme engellilerden biri, "Yeri sinek gibi görüyorum" diyerek arkadaşlarını güldürdü.

(ÖZEL HABER) GÖRMEDEN BİNLERCE FİT YÜKSEKLİKTE UÇTULAR
(ÖZEL HABER) GÖRMEDEN BİNLERCE FİT YÜKSEKLİKTE UÇTULAR
(ÖZEL HABER) GÖRMEDEN BİNLERCE FİT YÜKSEKLİKTE UÇTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 16:18:00
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 18:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?