3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Görüntü kirliliği ile mücadele

BURSA'DA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğa, tarih ve kültür şehri Bursa’nın, özellikle kent merkezinde görüntü kirliliğine neden olan ve şehrin doğal güzelliklerini örten her çirkinliğin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kenti, vizyon katan projeleriyle geleceğe taşımak için çabaladıklarının altını çizerken, “Yapılan çalışmalar, şehri daha da güzelleştirmek, gerçek kimliğine kavuşturmak için harcanan emekler düzensiz ve kaba görseller ile gölgeleniyor. Bu, kentin tarihi geçmişine ve bugünkü güzelliklerine karşı işlenen bir suçtur. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kent suçunu engellemek bizim görevimiz” dedi.

Kent genelinde sürdürülecek çalışmaların başlama noktasının şehir merkezi ve şehir girişleri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, öncelikle Atatürk Caddesi’nde görüntü kirliliğine neden olan reklam panolarının ve binaların üzerine gelişigüzel yerleştirilmiş dijital ekranların kaldırıldığını söyledi.

Bursa’nın tarihsel ve kültürel özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bir Avrupa şehri olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “Avrupa’daki şehirlerin merkezlerinde, özellikle tarihi geçmişe sahip olan alanlarında bu kimliği gölgeleyecek hiçbir görsel barındırılmamaktadır. İş alanlarının bulunduğu bölgelerde ise tüm reklam alanları ve şekilleri belirlenmiştir. Bunun dışında bir alana reklam ekipmanı konulması mümkün değildir. Biz Bursa’da da bu kültürü ve kuralları oturtmak için denetimlerimizi artırıyoruz. Uygun olmayan, kuralsız, düzensiz ya da görsel kirliliğe sebep olan tüm reklam ekipmanlarını kaldırıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, görüntü kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında, özellikle şehir girişlerine yakın bölgelerde ve anayol güzergahlarında yaptıkları denetimlerde; başta Heykel’deki Sönmez İş Sarayı üzerinde bulunan dijital reklam panosu ile İzmir Yolu’nda 193, İstanbul Yolu’nda 159 ve Mudanya Yolu’nda ise 81 olmak üzere toplam 433 izinsiz tabela ve reklam ekipmanını bulundukları noktalardan kaldırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 14:37:02
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 15:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?