6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gösteriler 31 Ekim'de

BURSA'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyetin 87. yıldönümü Bursa'da coşkuyla kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, valilik binasında bayramlaşma ve Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan açılış töreniyle başladı. Gösteriler ve tören yürüyüşü hava muhalefetinden dolayı 31 Ekim Pazar gününe alındı.

İlk olarak valilik binasında bayramlaşma töreni düzenlendi. Vali Şahabettin Harput, resmi kurum ve sivil toplum örgütleri temsilcilerini kabul etti. Ardından Tayyare Kültür Merkezi'ne geçildi. Programa, Vali Harput'un yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Kemal Demirel, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa protokolü katıldı.

Harput, "Cumhuriyetin 87. yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet, doğrudan doğruya milletin egemen olduğu ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tespitidir. Bir milletin yaşayabilmesi, sağlam karakterli, bilgili, inançlı, vizyon sahibi ve idealist gençlerinin bulunmasıyla olur" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlenmesini istemeyen ve bunu kendi çıkarlarına ters gören devletler olabileceğini ifade eden Vali Harput, Türkiye üzerine oyunlar oynandığını, ancak bunun netice vermeyeceğini belirterek, "Türk milleti, en kısa zamanda dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerini alacaktır. 21. asır büyük Türkiye'nin asrı olacaktır. Altını çiziyorum, bizim asrımız olacaktır. Bu bir tutku, aşk ve şuurdur" diye konuştu.

Türkiye'nin gücüne dikkat çeken Harput şunları söyledi:

"Artık kimse Türkiye'nin gücünü göz ardı edemez. Bursa olarak, Cumhuriyetimizin 87. yılında geleceğimize umut ve güvenle bakıyoruz".

Daha sonra Uludağ Üniversitesi öğrencisi Tuğba Turan, 'Bize Sorarsanız Çocuklar' adlı şiirini, Bursa Anadolu Erkek Lisesi öğrencisi Mehmet Onat da 'Mustafa Kemal Havası' adlı şiirini okudu.

Bugün hava muhalefeti sebebiyle kapalı alanda gerçekleştirilen kutlama ve gösteriler, 31 Ekim Pazar günü saat 11.00´de Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

BURSA'DA CUMHURİYET COŞKUSU
BURSA'DA CUMHURİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 13:25:04
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 18:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?