6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Göz kamaştıran vitraylar

GÖZ KAMAŞTIRAN VİTRAYLAR

Cam süsleme sanatçısı Nurhan Şahin, vitray sanatını ve geleneksel el sanatlarını birleştirerek yaptığı eserlerini görücüye çıkardı.

Nurhan Şahin, "Eteğimdeki Renkler 2" adlı ikinci kişisel sergisini Konak Kültürevi'nde açtı. Nurhan Sanat Evi'nin sahibi ve aynı zamanda vitray-cam süsleme sanatçısı Şahin, eserleriyle Nilüferli sanatseverlerden tam not aldı. Vitray sanatını ve geleneksel el sanatlarını birleştirerek camları bezeyen Şahin, sıra dışı çalışmalarıyla dikkat çekti.

Vitray sanatını geniş kitlelere tanıtmak adına yola çıktığını söyleyen Nurhan Şahin, "Yaşanılan her olayın ve hissedilen her duygunun farklı bir rengi var. Bu renkler zamanla birlikte daha da anlamlı hale geliyor. Yaşananlardan biriken renklerin asıl renkler olduğuna ve paylaştıkça hayatın daha renkli olduğuna inanıyorum. Bu yüzden sergimin adını -Eteğimdeki Renkler- koydum" diye konuştu.

Mozaik, boyama ve tiffany, rölyef, fresko, seramik, tavan ve duvar süslemeleri gibi eserlerden oluşan sergi 29 Mayıs'a kadar açık kalacak.

GÖZ KAMAŞTIRAN VİTRAYLAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 15:34:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?