4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Green Peace'tan pervaneli eylem

Green Peace üyesi iki çevreci, termik santrallerin karbon salımlarının üçte birine ve iklim değişikliğine sebep olduğunu öne sürerek, Orhaneli Termik Santrali üzerinde protesto uçuşu gerçekleştirdi.

Motorlu pervane ile havada yarım saat eylem yapan çevreciler, Türkiye'de yapılması planlanan 47 termik santrale karşı çıktı. Eylemin ardından bir basın açıklaması yapan Green Peace Akdeniz Enerji Kampanya Sorumlusu Koral İlker, "Şu anda dünya ülkeleri Kopenhag'ta yapılacak iklim değişikliği zirvesine hazırlık toplantılarını gerçekleştiriyorlar. Ancak baktığımızda dünya ülkeleri iklim değişikliklerine gerçek çözüme yönelik bir anlaşma yapmak yerine sorumluluklarını nasıl azaltabilirler, onun yoluna bakıyorlar. Benzer şekilde Türkiye de mevcut enerji politikalarıyla hiçbir şekilde iklim değişikliğine karşı sahip olduğu
sorumluluğu yerine getiremeyecek" ifadelerini kullandı.

"KARBON SALIMLARINI DURDURUN"
Havada eylem yapan çevreciler, "Karbon salımlarını durdurun" pankartı açarken, açıklamalarını sürdüren Koral İlker, "Bu sorumluluk sadece şu anda yaşayan insanlara ya da kömürlü termik santrallerden etkilenen yerel insanlara değil, gelecek nesillere de karşı olan sorumluluk aslında. Bugün eylemci arkadaşların yaptığı eylem, "Karbon salımlarını durdurun" eylemi. Bu eylem belirli bir termik santrale değil, Türkiye'de yapılması planlanan 47 adet kömürlü termik santrale karşı yapılmıştır. Termik santraller
baktığımızda tek başına dünyada bütün karbon salımlarının üçte birine sebep oluyorlar ve iklim değişikliğinin başlıca sebebidirler" diye konuştu.
Amacına ulaşan eylemciler motorlu pervaneyle olaysız bir şekilde inişe geçerken, jandarma gruptan bir kişiyi ifadesine başvurmak üzere Bölük Komutanlığı'na götürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?