4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

GÜMÇED, İznik Gölü'ne sahip çıktı

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Orhangazi Şube yöneticileri, İznik gölünden Gemlik Gübre Fabrikası'nın su almasının engellenmesini istedi.

GÜMÇED yönetimi, Demokrat Parti İl Genel Meclisi üyesi adayı Cevdet Altın ile Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Bektaş’ı ziyaret etti.

Bektaş’a gölün çevresindeki köyler için yapılan arıtma tesisleri için teşekkür eden GÜMÇED yöneticileri, Azot Sanayi’nin gölden kullandığı suyun bir türlü kesilememesine sitemde bulundu. GÜMÇED yöneticileri, ayrıca Gemlik’te CHP ve AK Partili belediye başkan adaylarının İznik Gölü üzerinden siyaset yapmasına tepki gösterdi.

GÜMÇED Orhangazi Şube Başkanı Melih Ersöz, İznik gölünde son yıllarda büyük oranda su seviyesinin düştüğünü hatırlatarak, eski adıyla Azot Sanayi yeni adıyla Gemlik Gübre’nin bedelsiz bir şekilde İznik gölünden milyonlarca metreküp su çekmesinin mutlaka engellenmesi gerektiğini söyledi.

Ersöz, "Gemlik’li siyasilerin İznik gölünün suyunu Gemlik’e kazandıracakları şeklindeki beyanatlarını hayretle dinliyoruz. Bu asla mümkün olamaz. İznik gölü Orhangazi ve İznik’in hakkıdır. Gölün ekolojik dengesinin bozulduğu bir ortamda suyun Gemlik’e aktarılması da asla söz konusu dahi edilemez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?