4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gümrük paneli düzenlendi

Bursa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ile Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği’nin (BUGÜMDER) ortaklaşa düzenlediği panelde şirket temsilcilerine gümrük mevzuatı hakkında bilgi verildi.
Başmüdürlüğün BTSO Organize Sanayi Bölgesi’ndeki hizmet binasında üç gün süren panele şirketlerin gümrük işleri ile ilgili personelleri katıldı.

Bursa Gümrük Başmüdürü Tevfik Usta, ilk kez düzenlenen panelin dış ticaretin daha sağlıklı işleyişinde etkili olacağını belirterek, “Gayemiz, dış ticaret erbabı ilgili oda ve meslek kuruluşları ile gümrük müşavirlerinin bilgi birikimlerini paylaşmaktır. Ayrıca gümrük mevzuatının uygulanmasında ortak bir anlayış geliştirmek istiyoruz” dedi.

Gümrük işlemlerinin ithalat-ihracat ya da bunlara aracılık etmekle sınırlı olmayan işlemler olduğunu ifade eden Usta, “Gümrük işlemleri, uygulanan gümrük rejimleri itibariyle, dış ticaret erbabının fayda-kar analizlerini yaptığı bir süreçtir. Maliyet hesaplarının iyi yapılabilmesi açısından gümrük mevzuatının son derece iyi bilinmesi gerekiyor. Bu paneller önümüzdeki aylarda da devam edecektir” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 19:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?