3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gümüşhanelilerden horon şov

Bursa'da düzenlenen 'Gümüşhaneliler Gecesi'nde, yüzlerce vatandaş aynı anda horon tepti.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Bursa Gümüşhane İli Torul-Kürtün İlçeleri ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gecede, çok sayıda Gümüşhaneli bir araya geldi.

Yerel sanatçıların kemençe çaldığı gecede, Karadenizliler yerinde duramadı. Yöresel şarkılar çalınırken yüzlerce vatandaş aynı anda halay çekerek horon tepti. Yaklaşık yarım saat duraksız horon tepen Gümüşhaneliler, unutulmaz bir gece yaşadı.

7'den 70'e çok sayıda vatandaşın katıldığı geceye; Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Kul, Hayrettin Çakmak ve Canan Candemir Çelik, AK Parti Gümüşhane milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve diğer siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Vali Harput, Bursa'nın Türkiye ekonomisinde lokomotif olmasında Gümüşhanelilerin de büyük payı olduğunu söyledi. Gümüşhanelilerin birliğini, dirliğini ve beraberliğini bozmadan çok daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini belirten Harput, "Kimse ümidini kaybetmesin. Her geçen gün bir öncekinden daha iyi olacak. İyi günleri beraber kuracağız, beraber hazırlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 11:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?