4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Günde bir bardak meyve suyu için

ŞİŞMANLARIM DİYE KORKMAYIN, HER GÜN BİR BARDAK MEYVE SUYU İÇİN

Uzmanlar, havaların soğumasıyla birlikte gripten korunmak için meyve suyu içilmesini tavsiye ediyor.

Uzmanlar, her gıdada olduğu gibi meyve suyunun da ölçülü alındığında vücuda olan faydalarının tartışılamayacağına dikkat çekerek, “Meyve suyunun sağladığı kalori meyve ile aynı ölçüdedir. Mesela 100 gram meyve ya da meyve suyundaki kalori miktarı yaklaşık 45-50 kcal’dir. O yüzden her gün mutlaka meyve yemeye, bulamıyorsanız 1 bardak suyunu içmeye özen gösterin. Vücudunuzu vitamin, mineral ve antioksidan yönünden zengin bu gıda takviyesinden mahrum bırakmayın” diye uyarıyor.

Çocuk gelişiminde sağlıklı beslenme konusunda uzman olan Baylor Üniversitesi Tıp Fakültesi, Pediatri Bölümü, Çocuk Beslenme Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Theresa A. Nicklas, yaptığı araştırmalara dayanarak, çocukların kilo alımı ile yüzde 100 meyve suyu tüketiminin hiçbir ilişkisi olmadığını vurguluyor.

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, meyve suyunun tatlı bir sıvı gıda olmasından dolayı, yüksek kalorili olarak algılandığının altını çizerek, “Meyve suyunun sağladığı kalori de meyve ile aynı ölçüdedir. Örneğin; 100 gram meyve ya da meyve suyu ya da meyve nektarının sağladığı kalori 45-50 kcal arasındadır. Meyve suları ayrıca vitamin, mineral ve antioksidan yönünden zengin bir gıda takviyesidir. Araştırmalar, meyve suyu tüketimi arttıkça potasyum, C vitamini, magnezyum, demir, folat, B6 vitamini alımında artış ve toplam yağ ve sodyum alımında düşüş olduğunu gösteriyor. Meyve suyunun vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı olduğu unutulmamalı, obezite nedenleri başka yerlerde aranmalıdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:40:03
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 16:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?