3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gündüzleri garson, geceleri hırsız!

GÜNDÜZLERİ GARSONLUK, GECELERİ HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKEYE POLİS BASKINI

Bursa'da gündüzleri garsonluk, geceleri ise hırsızlık yapan 8 kişilik şebeke, polisin şok operasyonuyla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, şehirdeki pek çok hırsızlık olayına karışan bir şebekenin yakalanması için polis alarma geçti. 15 ayrı iş yerinden 6 çelik kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, bilgisayar, televizyon ve para çaldıkları iddia edilen 8 kişi, önce kepenklerini kırarak girdikleri bir emlak dükkanında bulunan güvenlik kameralarına yakalandı. Hırsızlar, uzun süre iş yerinde kalıp çelik kasayı otomobile yüklerken kameralar tarafından tespit edildi.

Kameralardaki eşkaller üzerine harekete geçen polis, şüpheliler hakkında ilginç bilgilere ulaştı. 8 kişilik şebekenin 4 üyesinin gündüzleri bir kafeteryada garsonluk, geceleri ise hırsızlık yaptığı belirlendi.

Zanlılar Ö.S. (18), Tarık G. (22), Servet Ü. (22), Mesut Ç. (28), Ahmet M. (29), Erhan Ç. (27), Adnan A. (24) ve B.E. (27) evlerine yapılan şok baskınla yakalandı. Yıldırım ilçesindeki bir kafeteryada garsonluk yapan Erkan Ç.'nin patronuyla konuşup fakir olduğunu söylediği 3 hırsız arkadaşına kendi yanında garsonluk işi ayarladığı öğrenildi.

Toplam 15 ayrı iş yerinden 200 bin lira değerinde ziynet eşyası, bilgisayar, televizyon ve nakit para çalan hırsızların evlerinde yapılan aramalarda parmak izi çıkmaması için kullandıkları eldiven, kapı açmakta kullandıkları tornavida, bir adet av tüfeği, buna ait çok sayıda fişek ile çok sayıdaki elektronik ev aleti bulundu.

Bu arada, polis şebeke üyelerinin çaldığı malları piyasa değerinin çok altında satın alarak suça iştirak ettiklerini belirlediği 2 kuyumcu ve bir elektronik ev aletleri satıcısı hakkında işlem yaptı. Sorgusunun ardından, "şebeke halinde hırsızlık" suçundan adliyeye sevk edilen zanlıların 7'si tutuklanırken B.E. serbest bırakıldı.

GÜNDÜZLERİ GARSONLUK, GECELERİ HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKEYE POLİS BASKINI
GÜNDÜZLERİ GARSONLUK, GECELERİ HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKEYE POLİS BASKINI
GÜNDÜZLERİ GARSONLUK, GECELERİ HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKEYE POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 10:56:02
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?