6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gurabahane-i Laklakan hizmete açıldı!

DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ YENİDEN HAYAT BULDU

Osmanlı tarafından sakat leylek ve göç eden kuşların tedavisi için yaptırılan dünyanın ilk hayvan hastanesi Gurabahane-i Laklakan, Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete sokuldu.

Tarihi Irgandı Köprüsü'nün doğu tarafından bulunan Gurabahane-i Laklakan, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden restore edilerek hizmete açıldı. 2007 yılında 210 bin TL'ye kamulaştırılan tarihi yapının restorasyon işlerinin tamamlanmasının ardından hayat bulan 3 katlı binanın giriş katında hayvan sağlığı ve rehabilitasyonu alanında hizmet verilecek. 350 metrekare alana sahip binanın diğer katlarında ise Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) ile Osmangazi Belediyesi Fotoğraf Amatörleri Topluluğu (OFSAT) faaliyet gösterecek.

Tarihi mekanın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. AK Parti milletvekili Ali Kul ile çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Belediye olarak yaptığımız birçok faaliyet ile sosyal belediyecilik anlayışımızı ön plana çıkarıyoruz. Ecdat yadigarı tarihi eserlerimize sahip çıkmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu eserin ayağa kalkması bizim için çok önem arz ediyordu. Ecdat tarafından yapılmış dünyanın ilk ve tek hayvan hastanesini yeniden günümüze kazandırmak için elimizden geleni yaptık. Bu mekan geçmişte atalarımızın insana olduğu kadar hayvana verdiği değeri gösteriyor. Günümüzde insana bile değer verilmezken, bizler atalarımızdan aldığımız görenekle hem insanlara hem de hayvanlara değer veren çalışmalar yapıyoruz. Bu binanın bir bölümünde hayvan tedavileri bir veterinerimiz tarafından yapılmaya devam edecek. Diğer bölümlerinde ise fotoğraf sanatçılarımız hünerlerini sergileyecek" dedi.

Törene katılan AK Parti Bursa milletvekili Ali Kul ise şehrin tarihi özelliklerine dikkati çekerek yapılan hizmetlerde eser bırakmanın önemine değindi. Ecdat mirası olan tarihi mekanın canlandırılmasıyla gurur duyduğunu belirten Kul, emeği geçenleri tebrik etti.

BUFSAD Başkanı Utku Kaynar ise fotoğraf sanatçılarının düşlerini gerçekleştirebileceği bir mekana kavuştuklarını ifade ederek, "320 üyesi ile BUFSAD, ülkemizin en büyük ikinci fotoğrafçı derneğidir. Dernek olarak burada daha güzel faaliyetlere imza atacağız. Bursa'da fotoğraf sanatının adresi artık bu yapı olacak. Yapacağımız faaliyetlerle bu mekanı kentin çekim merkezi haline getirmeliyiz" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından tarihi mekanın açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası yaralı bir leyleğin tedavisi yapılırken, fotoğraf sanatçılarının sergisi de davetliler tarafından ziyaret edildi.

DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ YENİDEN HAYAT BULDU
DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ YENİDEN HAYAT BULDU
DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ YENİDEN HAYAT BULDU
DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ YENİDEN HAYAT BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:25:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?