4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gürsu Armut Festivali coşkusu

Bursa'da 12. Gürsu Kültür, Sanat ve Armut Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel olarak düzenlenen festivalde, vatandaşlara ücretsiz armut dağıtıldı.

Gürsu Belediyesi'nin bu yıl 12.'sini düzenlediği Gürsu Kültür, Sanat ve Armut Festivali başladı. Etkinliğin ilk bölümünde armut yarışması düzenlendi. Mehter Takımı'nın gösterilerinin renk kattığı festivalde, 3 metre boyundaki bir palyaço vatandaşların dikkatini üzerine topladı. Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen toplu nikah töreninde 5 çift dünya evine girdi.

Etkinlikte dikkat çeken palyaçolar, vatandaşlara armut dağıttı. Programda konuşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, sosyal projelerle, kültürel projeleri birleştirdiklerini belirterek, "Bu başarı sadece belediye başkanının değil, bizlere destek veren herkesin başarısıdır. Gürsu'daki armut satışları ilçe ekonomisine önemli kazanç sağlıyor.

Bu yöntemle geçimini sağlayan insanlarımız çok fazla. Bursa'nın başka ilçesinde oturup, armut döneminde buraya gelerek, tarlalarda çalışan ve ekmeğini kazanan insanlarımız var. Bursa Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışan ziraat mühendisi arkadaşlarıma bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Armut Yarışması'nda birinciliği kazanan isim Kazıklıköy'den Anıl Erkoç oldu. Festival, akşam saatlerinde Yüksel Yüce ve orkestrasının konserinin ardından sahneye çıkacak olan Şevval Sam konseri ile son bulacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?