4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gürsu Belediyesi'nde şok gözaltı

GÜRSU BELEDİYESİ'NDEKİ YOLSUZLUK İDDİASINDA ŞOK GÖZALTI

Bursa'da zimmetine 4 milyon TL geçirdiği iddia edilen Gürsu Belediyesi Hesap İşleri Müdürü gözaltına alındı. Hakkındaki yakalama kararını duyunca adliyeye gelerek teslim olan müdür suçsuz olduğunu belirterek, "Adalete güveniyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün müracaatı üzerine zimmetine geçirdiği iddia edilen 4 milyon TL'nin bir kısmını ganyan bayii işletmecisi T.E.'nin hesabına aktardığı öne sürülen Hesap İşleri Müdürü İ.Ç. hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı. Bir süredir aranan müdür İ.Ç., adliyeye gelerek teslim oldu. Savcıya ifade veren İ.Ç. adliye çıkışında, "Ben suçsuzum. Adalete güveniyorum. Zimmetime para geçirmem doğru değildir" diye konuştu.

Avukatı Süreyya bilir ise, müvekkilinin susma hakkını kullandığını belirtti.

Bu arada soruşturmayı yürüten savcı, aralarında Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün de bulunduğu bir çok sayıda belediye çalışanının olayla alakalı şahit olarak ifadesine başvurdu.

Başkan Özcü, adliye çıkışında basın mensuplarına, "Söyleyecek bir şey yok. Mahkeme süreci devam ediyor. Adalet tecelli edecektir" şeklinde konuştu.

Şüpheli İ.Ç., sorgusunun yapılması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Zanlının polis tarafından alınacak ifadesinin ardından tekrar adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

GÜRSU BELEDİYESİ'NDEKİ YOLSUZLUK İDDİASINDA ŞOK GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 20:40:01
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 13:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?