2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gürsu hali mühürlendi

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde kısa süre önce Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan ruhsatla faaliyete geçen ve 60 işyeri bulunan yaş sebze ve meyve hali, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince Büyükşehir'den ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Görükle Beldesi'nde 40 bin metrekare alan üzerinde 152 işyeri bulunan modern bir hal binası inşa edildiği için Gürsu'daki halin açılmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Gürsu İlçesi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarına dahil olmadan önce yap-işlet-devret modeliyle Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan izinle inşaatına başlanan ve yönetmelik gereği yine faaliyet ruhsatı bakanlıktan alınan Gürsü Hali, çok sayıda polis nezaretinde zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Dün 24 saat süre verilmesi sırasında gerginliğin meydana geldiği Gürsu Hali'nde bugün de zaman zaman ufak tartışmalar yaşandı. Halde işyeri bulunan esnaf, hale gelen yolun dahi Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlandığını, mühürleme işleminin çelişkilerle dolu olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Hal komisyoncuları, Başbakan Erdoğan'ın "Bu ülke için taş üstüne taş koyanın yanındayız" açıklamalarını hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in Başbakan Erdoğan'ı dinlemediğini söylediler.
 
Faaliyetin durdurulması sebebiyle Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, mahkemeye müracaat ederek yürütmenin durdurulmasını talep etti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan inşaat izni alan hallerin ruhsatlarını bakanlıktan alma imkanları olduğunu ve bu hakkı kullandıklarını söyleyen Özcü, kapatma kararını yerine getirenlerin bu hatalı uygulamalarının neticesine katlanacağını ifade etti.

Kabzımallar ve Gürsu Belediyesi, mahkemeden gelecek kararı bekliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 17:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?