3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gürsu Kavşağı açıldı

100 GÜNDE BİTİRİLEN GÜRSU KAVŞAĞI TÖRENLE AÇILDI

Bursa'da 100 günde tamamlanan Gürsu Köprülü Kavşağı törenle açıldı. Bursaray'ı Gürsu ve Kestel'e de ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Proje çalışmalarına başladık. Güzergahtaki 3 köprünün genişletilmesiyle birlikte bu hattaki metronun temelini hep birlikte atacağız" dedi.

140 günde bitirilmesi planlanan ancak 100 günde bitirilen Gürsu Batçık Kavşağı, coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Bursa'nın çağdaş bir kent olması yolunda gereken bir proje olduğunu anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya yakışan adımları attıklarını söyledi. Açılan kavşağın Gürsu'nun girişinin yanısıra Ankara İzmir hattında trafiği rahatlatacağını kaydeden Recep Altepe, tüm belediyelerle el ele güzel projeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bursa'nın çehresi bu dönemde baştan başa değişecek. İzmir Ankara oylunda her köşede ayrı inşaat yükseliyor. 2-3 yıl sonra bu caddelerin çehresi değişmiş olacak. Bir çok yeni prestijli yapılar Bursa'ya kazandırılacak. Bursa'nın yaşanabilir hale gelmesi için çalışmalar sürerken Bursa'nın güzelliklernin ortaya çıkması, doğal güzelliklerinin sunulmasılya ilgili birer turizm merkezi haline gelmesiyle ilgili çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu dönemde Uludağ'dan sahillerine kadar her yere el atılıyor. Büyükşehir ve dışındaki yerlere el atıyoruz. Bursa'nın bu dönemde kültür ve turizm başkenti olmasını istiyoruz. Bunun için 6 ayda başlattığımız proje sayısı 400'ü geçti" dedi.

Ulaşımla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, "Bursaray'ın Gürsu ve Kestel'e ulaşması için çalışıyoruz. Bu kavşakta bu projenin bir parçası. Trenin geçeceği yol ayrılmış durumda. Karayollarımızla çalışmalara başladık. Bu güzergahta olan 3 köprünün genişletilmesi ve sağlamlaştırılmasıyla ilgili çalışmalara başladık. Bir yandan proje hazırlıklarına başladığımızda temeli hep birlikte atacağız. Her yöne kesintisiz ulaşmak istiyoruz. Bursa örnek kentlerden birisi olsun istiyoruz. Bununla ilgili Bursa'da yeni caddelerin yeni ana arterlerin açılmasıyla ilgili çalışmalar da sürüyor" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da güzel hizmetlere imza atıldığını anlatarak, "Hepimiz Bursa ve ülkemiz için çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki, güçlünün sesi daha çok çıkıyor, Öyleyse birlik beraberlik halinde daha çok çalışarak sesimizi daha güçlü çıkarmak, dünyanın ufkunda güneş gibi etrafı aydınlatmak bizim görevimiz. Bu anlayışla her gün yeni yeni hizmetler devreye giriyor. Bu kavşak 140 gün hedeflenmiş ama 100 günde gerçekleşmiş"şeklinde konuştu.

Kavşağın açılışına AK Parti Bursa Milletvekilleri Ali Kul, Altan Karapaşaoğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar partililer, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

100 GÜNDE BİTİRİLEN GÜRSU KAVŞAĞI TÖRENLE AÇILDI
100 GÜNDE BİTİRİLEN GÜRSU KAVŞAĞI TÖRENLE AÇILDI
100 GÜNDE BİTİRİLEN GÜRSU KAVŞAĞI TÖRENLE AÇILDI
100 GÜNDE BİTİRİLEN GÜRSU KAVŞAĞI TÖRENLE AÇILDI
100 GÜNDE BİTİRİLEN GÜRSU KAVŞAĞI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 17:39:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 19:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?