4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gürsu Kavşağı temeli atılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent içinde kesintisiz ulaşım hedefi doğrultusunda hazırladığı Gürsu Kavşağı Projesi’nin temeli 29 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’de atılacak.

Her geçen gün büyüyen ve araç sayısının her gün arttığı Bursa’da şehir içindeki ulaşımı düzenli ve kesintisiz hale getirmek için çalışan Büyükşehir Belediyesi, bir kavşak projesini daha hizmete sunmak için çalışmalarına başladı. Ön çalışmaları ve alternatif güzergah tanımlamaları geçen hafta yapılan Gürsu Kavşağı’nın temeli 29 Temmuz Çarşamba günü törenle atılacak.

Hizmete girecek kavşakla Bursa-Ankara, Ankara-Bursa istikametindeki araçlar bu bölgeden kesintisiz geçebilecek. Gürsu’ya giriş ve çıkışlarda güvenli hale gelecek.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR HAZIR

İnşaat süresince bu bölgeyi kullanacak araçlar için ise alternatif güzergahlar hazırlandı. Kentin doğu yakasındaki trafik akışını önemli ölçüde rahatlatacak kavşak çalışmaları süresince kullanılabilecek alternatif güzergahlar şöyle:
Şehir merkezinden gelerek Gürsu, Kestel ve Ankara istikametine gidecek araçlar ET-BA önünden 13. Cadde ve Karapınar Caddesi’ni takiben 163. Sokak ve devamındaki 109. Sokağı kullanarak Ankara Yolu Caddesi’ne çıkabilecekler. Tek yönlü olarak kullanılabilecek bu güzergahta park yasağı uygulanacak.

Ankara Yolu istikametinden şehir merkezine gelecek araçlar ise Aroma Fabrikası yanından Atatürk Caddesi, Yıldırım Beyazıt Caddesi, Şehit Cengiz Topel, Hiza Sokak, Ramiz Yiğit Sokak ve Döküm Sokağı’nı takiben İsmetpaşa Caddesi’ni kullanarak yine Ankara Yolu’nun şehir merkezi yönüne çıkabilecekler. Bu güzergahlar da yine çalışmalar süresince tek yönlü olarak kullanılırken, belirtilen cadde ve sokaklarda park yasağı uygulanacak.

Gürsu Kavşak çalışmaları süresince araç sürücülerini hız limitlerine uyarak kontrollü seyir etmeleri konusunda uyaran yetkililer, yeni güzergahlarda dikkatli olunmasını, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasını istedi. Yetkililer Ankara Yolu’ndan İzmir ya da Yalova Yolu’na ulaşmak isteyen sürücülerin Bursa Çevre Yolu’nu kullanmaları uyarısında bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 13:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?