3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gürsu Kavşağı'nın temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Gürsu Kavşağı'nın temeli Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 3 aylık görev süreleri içinde kentin sadece belli bölgelerine değil, sorumluluk sahalarının tamamını kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini, bundan sonra da böyle devam edeceğini söyledi. Bursa'nın yaşanılabilir, sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent olması için çalıştıklarını anlatan Başkan Altepe, "Ayrıcalıklı bir dünya kenti Bursa'nın güzelliklerinin ortaya çıkması için çalışmalarımız tüm merkez ilçelerimizde 4 koldan faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bursa'nın bir turizm şehri olduğunu belirten Altepe, Uludağ'ı, denizi, vadisi, ovaları, gölleri ve sahilleriyle Bursa'nın yeryüzünün cennet köşesi olduğunu dile getirdi. Başkan Altepe, "Bursa'mızın yeryüzünün cennet köşesi olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz. Turizmin yanı sıra tarih başkenti Bursa'nın tarihi değerlerinin de ortaya çıkarılması için Reyhan, Kayhan, Muradiye gibi tarihi semtleri ayağa kaldırarak, tarihi hanların ve hamamların restorasyonunu yapıp günümüze kazandırarak yaşayan canlı tarih kenti Bursa'yı oluşturacağız" diye konuştu.
Göreve geldikleri ilk günden beri yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini anlatan Altepe, kentin tüm ilçelerinde 3 ayda 70 bin ton asfalt çalışması yapıldığını bildirdi. Bursa'nın her semtinde sosyal donatı alanlarının yapılmasını istediklerini kaydeden Altepe, "Bursa'nın yaşanılabilir bir kent olması için projeleri ilçe belediyeleriyle birlikte yapacağız. Spor salonlarından eğitim alanlarına, kütüphanelere kadar her alanda halkımızın, çağdaş ve medeni kentimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Ulaşım konusunda da hafif raylı sistem üzerinde yaptığımız çalışmalarla Üniversite etabında proje değişikliği ile ilave 2 bin 300 metre hat daha yapılacak. Tasarruflarımızda, hizmetlerimizde devam edecek" dedi.

Ulaşım projelerini en az maliyetle kendi imkanları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, mevcut sistemde yaptıkları iyileştirmelerle trafiğin rahatladığını, Beşevler'in eksik lupunun tamamlandığını, kavşakların sıkıntısız ve daha kullanışlı hale geldiğini belirtti. Alaattinbey Özlüce ve BUTTİM Kavşakları'nın projelendirme çalışmalarının devam ettiğini, Acemler Mudanya Yoklu üzerinde ek şerit için ihale açılacağını da belirtti. Altepe, şehri boydan boya taşıyan yolları planlarken şehri dik kesen Davutkadı, Yeşilyayla gibi caddelerde de çalışma yapacaklarını bildirdi. Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin büyük izler bırakacağını söyleyen Başkan Altepe, "Bu dönem Bursa'nın altın yılı olacak. Tarihi eserlerden, dere ıslah çalışmalarına kadara yaklaşık 100'ü aşan projeyi ilk üç ayda başlattık. Gürsu Kavşağı'nda başlattığımız çalışma ile yüzde 60'ı sinyalizasyonsuz ulaşım sağlanacak şekilde proje uygulanacak.

İhale şeffaf ortamda yapıldı ve 14 firma arasından en düşük ücreti veren Danış Yapı firması ihaleyi kazandı. Proje 8.9 milyon TL'ye (8.9 trilyon) mal olacak. 5 ayda hizmete açılacak bu kavşak Bursa'ya, Gürsu'ya hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Şehir içi ulaşımı kesintisiz hale getirecek Gürsu Kavşağı'nın önemli bir proje olduğunu ifade eden Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Hizmete susamış bir ilçe olan Gürsu'nun Belediye Başkanı olarak bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı heyecanlıyım. 6 yıldır üzerinde durduğumuz ve bugün çalışmalarına başlanan Gürsu Kavşağı önemli bir dönemeçti. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yoğun çalışmalar yapılacağı bir döneme girdik" dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürsu'da yapılan altyapı çalışmalarını da dile getiren Özcü, bundan sonra da ilçede sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirtti. Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa'nın son dönemde çok ciddi mesafe kat ettiğini ancak bu ilerlemeyle yetinmediklerini söyledi. Harput, "Bursa'nın hedefi çok ileride. Bursa, Uludağ'ı, sanayisi, tarım ve turizm zenginliğiyle çok daha yüksek noktalara gitme hedefinde. Bunu için hep birlikte mücadele ediyoruz. Devletin ve yerelin imkanları, vatandaşların desteğiyle Bursa, herkesin imrendiği bir kent olacaktır. Bursa, Türkiye Cumhuriyeti'nin adını tanıtmakta ciddi bir sorumluluk yüklenmektedir. Bursa'da güç var, yerel yöneticiler var, halk var. Hep birlikte Bursa'yı hedefine ulaştıracağız" diye konuştu.
 

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, geçmiş dönemlerde seçimlerden önce söylenen vaatlerin gerçekleştirilmediğini belirten Bakan Çelik, "Türkiye zamanının çoğunu vaatlerle geçirdi. Çoğu zaman icraatlar gerçeğe dönüşmeyi beklerken Türkiye zaman kaybetti, nakit kaybetti. 6-7 yıldır Türkiye'deki değişim ve dönüşümün anlayışı vaat ettiğini yapan anlayıştır. İhtisas Kavşağı'na ilk kazmayı vuracağımızı söyledi ve yaptık. 29 Mart seçimlerinden önce Gürsu Kavşağı'na ilk kazmayı vuracağımızı söyledik. Bugün Gürsu Kavşağı'na ilk kazmayı vuruyoruz" dedi. Seçim öncesi yapılan gezilerde Gürsu'da ciddi sıkıntılar olduğunu gördüklerini bildiren Bakan Çelik, "Bu kavşağın çözümü için işi başlatarak vaadini yerine getiren siyasetçi olarak karşınızda durmaktan mutluyum. Başkanımız Altepe'de heyecan, azim ve kararlılık var. Bursa ameliyat masasına yatırılmış bir hasta gibi… Yerel yöneticilerde sıkıntıları tespit ederek Bursa'ya neşter vurma konusunda ciddi bir irade var" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde ulaşım faaliyetlerinin artarak yapılacağına inandığını belirten Bakan Çelik, halkın yerel yöneticilere güvenmelerini ve vaatlerin yapılacağından endişe duymamalarını istedi.

ÇELİK'TEN ULUDAĞ AÇIKLAMASI
Uludağ konusunun çok tartışıldığına işaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin ve dünyanın incisi Uludağ, milyonlarca kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahip. Bursa'da turizm canlanacak diyorsak Uludağ'daki işletmeleri ya kapatırım ya yıkarım, yakarım anlayışını benimsemeyeceğiz. Kimse ne işletmesini kapatacak, ne de yıkacak. Oturup hukuk çerçevesinde Bursa'nın yararına olacak kararlar verilecek. Konuyu farklı noktalara çekmenin anlamı yok" ifadesini kullandı.
Bursa'daki kurum ve kuruluşlarının doğudan batıya kadar orantılı bir şekilde dağılmasından yana olduklarını anlatan Bakan Çelik, Adalet Sarayı'nın Ankara Yolu üzerindeki Karayolları alanında yapılmasına karar verildiğini müjdeledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?