2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gürsu Kültür Evi hizmete girdi

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde daha önce Hükümet Konağı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı olarak hizmet veren bina, belediye tarafından 100 bin YTL'ye restore edilerek Kültür Evi olarak halkın hizmetine sunuldu. 

Gürsu'nun sosyal yaşam imkanları açısından kent merkezine göre geride kaldığını anlatan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Önemli olan bundan sonra ilçemizin gelişimi için neler yapabileceğimiz. Bir Gürsu kültürü oluşturulmasında, sosyal faaliyet alanlarının önemi çok büyük. Sosyal, kültürel ve turizm alanlarında gelişmiş çağdaş bir Gürsu oluşturma hedefimize yönelik olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemize kazandırdığımız Kültür Evi’ nin ilçemizin sosyal yaşam alanındaki eksikliğini bir nebze de olsa kapatmasını temenni ederek halkımız için hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Ali Kul, Mehmet Tunçak, Ali Koyuncu, Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı ve Canan Candemir Çelik’ in de incelemede bulunduğu Kültür Evi, Gürsu’ yu ziyaret edecek protokol ve misafirlerin ağırlanması açısından da bir prestij mekanı olma özelliği taşıyor. İki katlı olan binada; kafeterya, kütüphane, sergi salonları, idare bürosu ve depo olarak kullanılacak 9 oda, bir çay ocağı ve iki tuvalet yer alıyor. Gürsu’ da ilk olma özelliği taşıyan, ilçenin kültürel etkinlik merkezi olması planlanan ve 09:00-24:00 saatleri arasında hizmet verecek olan Kültür Evi’ nde; sergiler, konferanslar, seminerler, toplantılar, özel geceler v.b. etkinlikler gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 18:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?