3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gürsu'da gaspçı dehşeti!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde krokisini internetten belirledikleri eve, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek giren soyguncular, ev sahibesini biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Kadının eşinin direnmesi üzerine kaçan soygunculardan biri, çarşı iznine çıkan bir asker tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, kaçış için krokisini Google Earth'ten detaylı olarak çıkardıkları Gürsu ilçesi Atatürk Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde Göktaş ailesine ait eve, dün "Beyaz eşya servisinden geleceğiz" diyerek telefon açan 2 şüpheli, bugün işe koyuldu. Eşinin dışarı çıkmasını fırsat bildikleri yaşlı kadının evine, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek giren 2 şüpheli, 60 yaşındaki Nadire Göktaş'ı biber gazıyla etkisiz hale getirdi. Para ve ziynet eşyaları için boğmak istedikleri yaşlı kadının imdadına bakkaldan dönen eşi Dündar Göktaş yetişti. Çığlık seslerini duyan komşuları da yaşlı çiftin yardımına koştu. Paniğe kapılan 2 şüpheli, hiçbir şey alamadan kaçmaya başladı.

Mahallelinin arkasından kovaladığı zanlılardan biri, kırtasiye alışverişi için çarşı iznine çıkan bir er tarafından yakalandı. Üzerinden Ertuğrul Karamenderes adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan şüphelinin cinayet suçundan 36 yıl hüküm giydiği, 13 yıl cezaevinde yattıktan sonra firar ettiği iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, yaşanan arbedede şüpheliler tarafından itilerek kolu kırılan Nadire Göktaş, Şevket Yılmaz Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Büyük bir şok yaşayan kadının oğlunun ise Gürsu Tapu Kadastro Müdürü olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheli, gasp bürosu dedektifleri tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlıların soygunu günler öncesinden planladığı ileri sürülürken, yüzünü gizleyen şüphelinin sorgusu sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:40:07
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 18:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?