6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gurur veren diploma!

IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ

Bursa'da Işıklar Askeri Hava Lisesi 152. dönem mezunları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın da katıldığı törenle diplomalarını aldı. Mezuniyet coşkusu yaşayan 159 öğrenci, cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin savunucusu olacaklarına dair yemin etti.

Işıklar Askeri Hava Lisesi, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle verdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın da katıldığı tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aksay'ın tören alanındaki öğrencileri selamlamasının ardından Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Eldem açılış konuşması yaptı. 165 yıllık tarihi boyunca birçok komutan ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin 159 yeni öğrencisini daha mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Eldem, "Huzurlarınızda başları dik, kendilerinden emin olarak duran bu 159 genç, sağlam bir bedeni yapı ve bilimsel bilgilerle donatılmış, harp okullarında subay adayları olarak eğitim görmeyi hak etmişlerdir. İnanıyoruz ki onlar Atatürkçü düşünce sistemiyle yoğrulmuş olarak laik ve demokratik cumhuriyetimizin temelini oluşturan Atatürk ilkelerinin yılmaz bekçileri olacaklardır" dedi.

Öğrencilere de seslenen Eldem, "Bizler sizlere anne babanızın kadar olmasa da aile şefkati vermeye çalıştık. Bilesiniz ki sizleri evlatlarımızdan ayrı tutmadık. Sizlerin eğitimi için harcadığımız zaman evlatlarımıza ayırdığımızdan daha fazla oldu. Sizlerin faaliyetleri ve başarıları bizler için gurur kaynağı oldu. Sizleri bu yuvadan pırıl pırıl çocuklar olarak uğurluyoruz. Şunu gururla belirtmek isterim ki, bu kutsal yuvadan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılanlar laik ve demokratik cumhuriyetimizin bekçisi, kutsal vatan topraklarının, engin semalarımızın koruyucusu ve ulusumuzun gurur kaynağı olmuşlardır. Komutanım, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı olan her türlü tehdidi bertaraf etmeye hazır olan bu 159 genç, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bireyler olarak cumhuriyetin, laikliğin ve demokrasinin savunucusu olacaklardır" diye konuştu.

Dönem birincisi Sinan Türkmen ise öğrenciler adına yaptığı konuşmada, "Bu şanlı yuvadan mezun olmanın verdiği güç ve kudretle bir kez daha ifade ediyoruz ki, Ulu Önder Atatürk'ün izinde vatana hizmet için her türlü güçlükle mücadele edeceğiz. Laik ve demokratik cumhuriyetin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle öleceğiz. Bu güzel vatana canımız ve kanımız feda olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Orgeneral Aksay, dereceye giren öğrencilere diplomalarını verdi. Mezun olan öğrencilere diplomaları dağıtıldıktan sonra dönem birincisi Türkmen, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Hava Lisesi Marşı'nın okunmasının ardından program tören geçişiyle sona erdi. Törenin ardından aileleriyle buluşan öğrenciler, duygusal anlar yaşadı. Çocuklarıyla gururlandıklarını dile getiren aileler, evlatlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ
IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ
IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ
IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ
IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ
IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ'NDE DİPLOMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 12:50:03
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 13:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?