3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Güvercin tutkunu genç unutulmadı

Bursa'da 26 yaşında kansere yenik düşen güvercin tutkunu gencin arkadaşları, ölümünün birinci yıldönümünde onu mezarı başında dualarla anıp gökyüzüne bin adet güvercin bıraktı.

Bursa'da lenf kanserine yakalanan güvercin tutkunu Görkem Şen, bir süre hastanede tedavi gördü. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görürken hastane bahçesinde arkadaşlarının moral olması için gökyüzüne güvercin uçurduğu Görkem, kurtarılamadı. Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler Derneği yönetimi ve üyeleri, ölümünün birinci yıldönümünde onu dualarla ve ilginç bir etkinlikle anmaya karar verdi.

Görkem Şen'in Hamitler Mezarlığı'ndaki kabri başında önce dualar edildi, daha sonra da kamyonetlerin kasasında getirilen bin adet güvercin mezarının üzerinden gökyüzüne salındı. Anne Meliha Şen ve abla Özlem Şen, bu davranış karşısında gözyaşlarına boğuldu.

Oğlunun iyi kalpli bir melek olduğunu söyleyen anne Meliha Şen, "Yavrum bir melekti. Umarım şimdi cennette meleklerle ve kuşlarıyla birliktedir. Oğlum kuşları çok seviyordu. Çok duygulandım. Arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum" dedi. Abla Özlem Şen de, "Ona sahip çıkan herkese teşekkür ederim. Kardeşim çok şanslıymış böyle arkadaşları olduğu için. Allah bütün kanser hastalarına ve yakınlarına çok büyük kolaylık versin" diye konuştu.

Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştiren ve Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Özkan da geçen sene kaybettikleri arkadaşlarına verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, "Bu sene bin güvercin uçurduk. Seneye ve daha sonraki senelerde bu rakam artacak. Bütün derneklerle işbirliği yaptık. Bursa Posta Güvercinleri Derneği, Bursa Güvercin Yetiştiricileri Derneği ve Bursa'nın her yerinden bize destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bundan sonraki anmalarda daha kalabalık olacağız. Arkadaşımızı unutmadığımızı haykırdık. O tedavi görürken hastanede güvercin bıraktığımızda da çok mutlu olmuştu" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Görkem Şen'in anısına bir de güvercin yarışması tertiplendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 11:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?