4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Güzel bir Bursa için elele

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

İlk olarak CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve yönetim kurulunu ziyaret eden Başkan Altepe, siyasi partilerin birbirlerine hep yakın olması gerektiğini belirterek, herkesin tek hedefinin Bursa olduğunu ifade etti. Altepe, Bursa ve ülke menfatine olan işlerde muhalefet partileriyle ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de artık şehirlerin yarıştığını belirten Altepe, "Bu yüzyıl kentlerin yarıştığı bir yüzyıl olacaktır. İstiyoruz ki tüm şehirler bu dönemde Bursa'yı örnek alsın. Türkiye'de şehirleşme deyince Bursa akıllara gelsin. Bunun için şeffaf ve katılımcı olmak önemlidir. Yatırım ve çalışmalarımızı kent dinamikleriyle ortaklaşa sürdüreceğiz. Daha önce de CHP ve MHP milletvekilleriyle kentle ilgili stratejik konuları paylaştık, fikir alışverişinde bulunduk. Siyasette Bursa için birlikte güzel işler yapacağımıza eminim. Çünkü hedefimiz aynı" diye konuştu.

60 yıl öncesine göre Bursa'nın 20 kat büyüdüğünü belirten Altepe, " Bizim bugün sıkıntı çektiğimiz konular son 15-20 yılda alınan kararlardır. Doğru olan Bursa'nın menfaatidir. Metropol bir şehirde kişilerin menfaati söz konusu olamaz. Şehrin menfaatine yönelik adımlar atılmalı. Bunun için de siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek almalıyız. Bursa'nın ulaşımından, Uludağ meselesine kadar her alanda ciddi adımların atılacağı bir dönem olacağına inanıyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Nagıp Vardar ise, CHP'nin Türk demokrasisine önemli katkıları olduğuna dikkat çekerek, bundan sonra da Bursa'nın makro ve mikro projelerinde muhalefet partileriyle iş birliği içinde olacaklarını söyledi. Bursa'dan uçak seferlerini ilk başlatanın AK Parti olduğunu hatırlatan Vardar, bu dönemde küçük aksaklıklar olduğunu belirterek, "Türk Hava Yolları verimlilik esası üzerine bazı bürolarını kapattı. Ancak Bursa ile havaalanı arasında hayli uzun bir mesafe var. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı trenin Bursa'ya gelmesi ile ilgili çalışmaları takip ediyoruz. Şehirlerin gelişmesini istiyor ve Avrupa kenti olmak istiyorsak, hızlı tren de Bursa'ya gelmeli. Deniz seferleri ilgili girişmeleri sürdürüyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Gürhan Akoğan, iktidar ile muhalefetin bir arada olmasının Türk siyasetinde özlenen bir tablo olduğunu belirtti. Bursa'nın büyük problemlerle karşı karşıya kalmış bir kent olduğunu söyleyen Akdoğan, "1950 dönemlerden bugüne kadar olan yöneticilerin kentin bugünkü sorunlarında payı vardır. İyi tarafları da vardır. Ancak yanlışlıkları da bizlere miras olarak kaldı. Bunun bu dönemde yenilenmemesi ve temizlenmesi için işbirliğine ihtiyaç var. Biz iktidarın yanında Bursa'nın doğruları için her türlü desteği vermeye hazırız. Örnek olarak C etabı ile ilgili yaklaşımları konusunda, Kent Meydanı ya da Merinos Projesi ile ilgili fikirlerimizin birlikte olduğunu gördük. Bursa'nın parasını harcamaya kimsenin hakkının olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Altepe, CHP'deki ziyaretinin ardından MHP İl Başkanlığı'ni ziyaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?