3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Güzelyalı-Avcılar Ro-Ro Projesi iptal

CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, Bursa'yı yakından ilgilendiren Güzelyalı-Avcılar Ro-Ro Projesi'nin iptal edildiğini duyurdu.

CHP Bursa il binasında basın toplantısı düzenleyen milletvekili Kemal Demirel, Bursa'yı yakından ilgilendiren Ro-Ro projesinin iptal edildiğini ifade ederek, "İDO, geçen yıl Ro-Ro taşımacılığı adı altında ihale açmak için harekete geçmişti. Projenin adı İstanbul-Bursa'ydı. Bursa-Güzelyalı, İstanbul-Avcılar'ı kapsayan bu projenin ihalesinin 13 Mayıs 2008 tarihinde yapılacağı söyleniyordu. Ancak ihale 27 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirildi. Projenin gayesi, 2 gemi ile günde 6 sefer yapılarak TIR'ları taşımaktı. Yük taşıma kapasitesinin bin 700 TIR civarında olacağı söyleniyordu. Eğer bu proje hayata geçmiş olsaydı Bursa-Mudanya yolunda trafik kilitlenirdi" dedi.

Büyük bir hatadan dönüldüğünü kaydeden Demirel, "Bin 700 TIR'ın Mudanya-Bursa yollarında seyahat ettiğini bir düşünün. Zaten şu anda Bursa'dan Mudanya'ya ya da Mudanya'dan Bursa'ya gelenler, trafiğinin çok yoğun olduğunu, adeta tıkanma noktasına geldiğini bilir. Böyle bir trafiğin içerisine böyle bir projeyi soktuğunuz zaman, bu trafik bunların altından kalkamaz. Böyle bir projenin hayata geçmemesi çok önemliydi. Ben bir soru önergesi verdim.

Önergeye gelen cevapta, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce temin edilmesi gereken arazi seçimlerinin henüz sonuçlanmaması nedeniyle projenin sağlıklı yürümesinin mümkün olmadığı değerlendirilerek, 3 Temmuz 2008 tarihinde ihalenin iptal edildiği anlaşılmıştır' deniliyor. Yani ihalenin iptal olması, daha evvel düşünülen Avcılar-Güzelyalı Ro-Ro Projesi'nin iptali anlamına geliyor. Herkes, can ve mal güvenliğini riske atabilecek bu projeye engel olmak için çalışmış ve proje iptal edilmiştir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 15:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?