2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hacı adaylarına aşı uyarısı

Bursa Sağlık Müdürlüğü, bu yıl hac ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adaylarını, koruyucu aşılarını yaptırmaları konusunda uyardı.
Aynı uyarının umreye gitmeyi planlayan adaylar için de geçerli olduğunu söyleyen yetkililer, her yıl olduğu gibi bu yıl da umre veya hacca gidecek olan vatandaşlarımıza, Sağlık Müdürlüğü tarafından koruyucu aşı uygulaması yapıldığını ifade etti.
 
Aşıların hac veya umreye gitmeden 15 gün öncesine kadar yaptırılmasının gerekliliğine temas eden ve şu ana kadar Bursa'da 7 bin civarında hacı adayının koruyucu aşısını yaptırdığını belirten Bursa Sağlık İl Müdürü Dr. Serhat Yamalı, "Hac için aşı uygulamasına, Kurban Bayramı'ndan 40-50 gün önce başlanıyor. Bu dönemde başvuran vatandaşlarımıza aşıları, hafta içi her gün mesai saatleri dahilinde Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi'nde yapılmaktadır. Hacı adaylarına ACWY. Mencevax (135) ve Polio (Çocuk Felci) aşıları yapıldıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gönderilen özel numaralı Aşı Kartı verilmektedir. Hacı adaylarımız koruyucu aşılarını mutlaka yaptırsınlar. Hac zamanında bir ay gibi bir süre dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen binlerce insanla aynı ortamı paylaşma durumunda olan hacı adaylarımızın, herhangi bir hastalık tehdidiyle karşı karşıya kalmamaları için bu uygulama çok önemli" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 15:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?