3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hafta sonu Bursa’ya kampanyası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan “Hafta sonu Bursa’ya” kampanyası start alıyor.

Doğal tatların, ince zevklerin, inancın, tarihin, sağlığın, alışverişin, sanatın merkezi Bursa, “Hafta Sonu Bursa’ya” kampanyası ile Türkiye‘de hafta sonu turizmini başlatan ilk şehir olacak. “Kültür-tarih-inanç”, “doğa-sağlık-spor” ve “alışveriş” olmak üzere 3 farklı konseptte tasarlanan “Hafta sonu Bursa’ya” kampanyası, Türkiye’de hafta sonu turizmini başlatacak olan öncü bir girişim niteliği taşıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal Sönmez, kampanyanın ilk temasının yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla inanç turizmi ve gastronomi üzerine olacağını bildirdi. Kampanyanın en güçlü ulaşım ayağının İDO’nun desteğiyle sağlanacağını belirten Sönmez, kampanyanın duyurulması için TV, gazete, bilboard gibi mecralarda geniş çaplı bir reklam çalışması başlatıldığını kaydetti. Sönmez şöyle konuştu:

“Türkiye’de bir “ilk” olma özelliği taşıyan bu proje ile kısa vadede şehri ziyaret eden yerli turist sayısını artırmayı ve buna bağlı olarak kentin ekonomik canlılığını arttırmayı hedefliyoruz. İlklerin şehri Bursa’yı, Türkiye genelinde bir turizm destinasyonu yaparak, diğer turistik şehirlerimiz arasında farklılaştırıp, şehrimize sadece hafta sonu değil aynı zamanda hafta içi gelecek turistleri de teşvik etmeyi planlıyoruz. Bursa’da 3 yıl içinde 1,5 milyon turistin gecelemesini hedefliyoruz. “

"Hafta sonu Bursa"ya kampanyasının duyurulması için “Ramazanda Bursa’ya” temalı bir tır hazırlandığını, bu tanıtım aracının Bursa’dan yola çıkarak İstanbul’da dahil olmak üzere 8 ili dolaşacağını anlatan BTSO Başkanı Celal Sönmez, şu bilgileri verdi: “Tırın gittiği her ilde Bursa’yı tanıtan broşürler dağıtılacak. Tırda Karagöz-Hacivat gösterileri yapılacak. Profesyonel bir ekip günde 6 kere Karagöz-Hacivat oynatacak. Ayrıca profesyonel 2 rehber arkadaşımız Bursa’yı merak edenlere bilgi verecek. Sponsor firmalarımız da tırda kendi ürünlerinin tanıtımını yapacak”.

BTSO’nun tanıtım tırı ilk 11 Ağustos’ta BTSO önünden Bilecik’e hareket edecek. TIR, 11-12 Ağustos tarihlerinde tanıtım faaliyetleri göstereceği Bilecik’in ardından, 13-14 Ağustos tarihlerinde Eskişehir, 15-16 Ağustos tarihlerinde ise Kütahya’da olacak.

17 Ağustos Pazartesi günü, BTSO hizmet binası önünde BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve yönetim kurulu üyeleriyle, protokolün ve sponsor temsilcilerinin katılacağı bir tören gerçekleştirilecek. Töreninin ardından tır İstanbul'a hareket edecek ve 17 - 28 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da Sultanahmet ve Kadıköy’de Hacivat-Karagöz gösterileri beraberinde tanıtım faaliyetlerinde bulunacak. Tır daha sonra 29-30 Ağustos’ta Balıkesir’e, 31 Ağustos’ta Yalova’ya 1-2-3 Eylül’de Kocaeli’ye 4 Eylül’de ise Sakarya illlerine uğrayacak. BTSO tanıtım tırı ramazan kampanyasının finalini ise tüm illeri dolaştıktan sonra 5-8 Eylül tarihleri arasında yeniden İstanbul’a gelerek yapacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 16:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?