3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hakime bağırınca tutuklandı

Bursa'da kar maskesiyle işyerini bastıkları İtalyan işadamını silah ve bıçak zoruyla gasp ettikleri iddia edilen 3 sanık, toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakime "Senin adaletin bu mu?" diyerek çıkışınca gözaltına alınan sanık yakınlarından biri, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli yağma" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar N.B. (53), Ö.P. (45) ve E.Ö. (23) son kez hakim karşısına çıktı. Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklardan Ö.P., son sözünde ailesinin perişan olduğunu belirtti. Tutuklu N.B. bu yaşına rağmen böyle bir suça karışmadığını ve asla da karışmayacağını söylerken, E.Ö. de, "Böyle bir suç işlesem kaçardım" diye konuştu.

330 euro ve 400 TL parası gasp edilen İtalyan işadamı Agustino Plebani'nin zararının tanzim edilerek, şikayetini geri almış olmasını göz önünde bulunduran mahkeme, sanıkları yağma suçundan 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı fazla bulan sanık E.Ö.'nün kardeşi A.Ö., hakime "Senin adaletin bu mu?" diyerek çıkışıp hakaret edince salon karıştı. Duruşmaya takviye polis ekipleri çağrılırken, gözaltına alınan A.Ö. "mahkeme heyetine hakaret" suçundan tutuklandı. Sanıklara toplam 20 yıl hapis cezası verilmesi yakınlarını da gözyaşlarına boğdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 12:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?