4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Halk da onları tasfiye edecek'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve DP adayı Hikmet Şahin, "Birileri bu çalışkan başkana vefa göstermemiş olabilir ama Hikmet Şahin'i tasfiye edenleri bu halk tasfiye edecektir" dedi.

Demokrat Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Salih Tetikcan'ın Beşevler Yıldırım Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, DP Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Seçim bürosunun açılışı öncesi vatandaşlara seslenen Şahin, geride kalan 5 yılda Bursa'nın dört yanında önemli hizmetler ve izler bıraktığını söyledi. Şahin, 2014'de kadar hizmetlerin süreceğini vurgularken, merkez sağ ve sol seçmenleri de kırat ve Hikmet Şahin'e oy vermeye çağırdı.

Şahin, "AK Parti'nin Türkiye'de sarı kart görmesini isteyenler, AK Parti'nin yeniden yerelde iktidara gelmemesini isteyenler, gelin bu çatının altında toplanalım. Esas seçilecek başkan olan Hikmet Şahin'de oyları toplayalım. Böyle olacak inşallah. Vatandaşımız sağduyulu davranacaktır. Bazıları bu çalışkan başkana vefa göstermemiş olabilir, ama Hikmet Şahin'i tasfiye edenleri bu halk tasfiye edecektir" dedi.

Başbakan'ın kendisi için "Bursa'nın çehresini değiştiren başkan" dediğini ancak 7-8 milletvekilini dinlediğini anlatan Şahin, "Bursa ise kendi sesini dinleyecektir. Kendine hizmet verene oy verecektir. Adam doğranmasına müsaade etmeyecektir. Türkiye'nin ve Bursa'nın en köklü siyasi geleneklerinden biri olan kıratla yola çıktım. Daha yapacaklarımız var ben inanıyorum ki Bursalılar takım tutar gibi siyasi parti tutmayacaklar. Ben başkan seçiyorum, kentimi tarafsız yönetecek insana ihtiyacım var.İstikrardan yana, başarıdan yana olacağım. 'Birileri tarafından yönetilecek değil, baş aktör olacak, yönetecek olan bir başkan seçiyorum, o da kıratla gelen Hikmet Şahin'dir' diyerek son sözü söyleyecekler" diye konuştu.

Yine ayrım gözetmeksizin herkesin başkanı olacağının altını çizen Başkan Şahin, Bursalıların tıpkı 1968'de Kemal Bengü'ye gösterdikleri vefayı Hikmet Şahin'e de göstereceklerini kaydetti. Bursa'da geride kalan 5 yılda kimseyi ayırmadan hizmet ettiğini anlatan Başkan Şahin, Nilüfer'de CHP'li bir yönetim olmasına rağmen ilçeye önemli yatırımlar getirdiğini aktardı. Şahin, oy verinin de vermeyenin de, Bursa'da doğanın da Bursa'da doyanın da başkanı olduğunun altını çizdi.

DP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Salih Tetikcan da Bursa'nın çağdaş yüzü olarak gösterilen Nilüfer'in yeni bir geleceğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Tetikcan, geleceğin Nilüfer'ini sağlam temeller üzerine kurmak için yola çıktıklarını anlattı.
Konuşmaların ardından, seçim bürosu açıldı. DP'liler daha sonra Yıldırım Caddesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?