1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Halk Dansları Festivali sona erdi

Yıldırım Belediyesi'nin 27-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği 1. Yıldırım Uluslararası Halk Dansları Festivali, yapılan final gecesi ve ödül töreniyle sona erdi. 

Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'ndaki geceye binlerce kişi katıldı. Kültürlerarası alış verişi pekiştirmek amacıyla Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Yıldırım Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Kabardin-Balkar, Sırbistan ve Türkiye'den katılan ekipler, önce kendi ülkelerini barkovizyon ile tanıttı, sonra da oyunlarını sergiledi. Gösterilerin ardından ekipler, ellerinde Türk bayrakları ve kımızı beyaz balonlarla Yıldırımlıları selamlarken, vatandaşlar da ekipleri ayakta alkışlayarak ülkelerine uğurladı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen gece ile birleşen finalde, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, ilçenin her tarafında tam anlamıyla festival coşkusu yaşandığını söyledi. Keskin, Yıldırım Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin önümüzdeki yıl çok daha coşkulu olacağına dikkati çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 13:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?