3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Halk Meclisi üyelerinden eylem

Bursa'da, işten atılma ve ücretsiz izinlere son verilmesini isteyen onlarca kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Kriz için birlik çağrısında bulunan Bursa Halk Meclisi üyeleri, herkesi hafta sonu yapılacak mitinge davet etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Stadyum Kavşağı'ndaki binası önünde toplanan Bursa Halk Meclisi üyeleri, işten atılma ve ücretsiz izinlere son verilmesi için eylem yaptı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Cemal Akkurt, "Bu şehirde işsizler, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, emekliler, barışı, demokrasiyi ve özgürlükleri savunanlar, başka bir dünya mümkün diyenler, sizi birlikte mücadele etmeye birlikte başarmaya çalışıyoruz. Kar hırsından gözleri dönen, savaşlarla, çevre tahribatıyla dünyayı talan eden patronların oluşturduğu krizin faturası, bizlere kesilmeye çalışılıyor. Bu krizi biz oluşturmadık, bedelini de biz ödemeyeceğiz" dedi.

Artık zamanın susma zamanı olmadığını belirten Akkurt, "Gelin hep birlikte yaşadığımız topraklardan Filistin'e bomba yağdıranlara, buna göz yumanlara, savaşa hayır diyelim. Gelin hep birlikte bu krizin faturasını biz ödemeyeceğimizi haykıralım. Gelin bu krizin faturasını asıl sahiplerine, patronlara, zenginlere ödetelim. İşten atılmalara, ücretsiz izinlere zamlara karşı çıkalım. Gelin Kent Meydanı'nı kriz mağdurlarının meydanı yapalım. Gelin hep birlikte omuz omuza, el ele verelim" diye konuştu.

Grup üyeleri, herkesi Pazar günü saat 13.00'da yapılacak mitinge davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?